*

Politi og retsvæsen

Ambitiøs, svensk journalist: Det ved vi om forsvundne Kim Wall

Trods sine kun 30 år har Kim Wall allerede skrevet for flere af verdens største medier.

Kim Wall er stadig forsvundet, efter hun torsdag sejlede ud i ubåden "Nautilus" sammen med Peter Madsen. Foto: Tom Wall via AP

Siden Kim Wall blev uddannet som journalist i 2013, har hele verden været hendes arbejdsplads.

Hun bor skiftevis i Beijing og New York, og det mest rammende ord er vel rodløs, da hun samtidig har arbejdet i Afrika, Asien, på Stillehavet og altså Østersøen.

»Kim er stærkt fokuseret, ambitiøs og hengiven i sit arbejde. Hun skriver ofte om sociale spørgsmål, udenrigspolitik, popkultur og ligestillingsspørgsmål,« skriver familien til Aftonbladet.

Spektakulær kriminalsag: Raketbygger varetægtsfængslet for uagtsomt manddrab

I sin relativt kortere karriere har hun både rapporteret fra et borgerkrigshærget Sri Lanka og et Haiti, hvor turismen voksede på trods af et altødelæggende jordskælv, ligesom hun har tilknyttet FN, European Journalist Centre og Pulitzer Center.

Kim Wall stammer fra Skåne, og en gammel kollega fra tiden i Malmø kalder hende verdens bedste og sødeste pige.

»Hun virker til at være meget drevet af, hvad hun arbejder med. Hun har været overalt, og skrevet for de største aviser,« siger den tidl. kollega til Expressen.

Hendes artikler og billeder er blandt andet publiceret i den britiske avis The Guardian, New York Times, South China Morning Post og magasinet Vice. Alle hører de til blandt de største, internationale medier i verden.

Den forliste ubåd Nautilus er blevet hævet til havoverfladen

Arbejdet har indbragt hende flere priser. I 2015 fik hun f.eks. Hansel Mieth Prize for en reportage om Marshalløerne, der blev brugt til atomprøvesprængninger af USA.

Efter Kim Wall forsvinden, var det hendes kæreste, som slog alarm. Ifølge Aftonbladet er han stadig dybt rystet:

»Mine tænker går til familien. I øvrigt har jeg ingen kommentarer, jeg ved ikke engang, hvad jeg skal sige til mig selv,« lyder det.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her