*

Politi og retsvæsen

Leder i Loyal To Familia fængslet for trusler

Advokat Michael Juul Eriksen kæder en trusselssag mod en bandeleder sammen med politikernes ønsker om, at der bliver slået hårdere ned på bandekonflikten i København.

Politiet og bandemedlemmer stod lørdag over for hinanden ved Københavns Byret. Foto: Mogens Flindt/Polfoto

Få dage efter, at justitsminister Søren Pape Poulsen (K) meddelte, at han ønsker undersøgt, om Loyal To Familia (LTF) kan forbydes, blev er ledende medlem af banden, Shuaib Khan, lørdag varetægtsfængslet i 17 dage efter et retsmøde i Københavns Byret.

Shuaib Khan er sigtet for at have fremsat trusler mod en politibetjent i forbindelse med, at politiet visiterede en række medlemmer af Loyal To Familia den 31. juli på Blågårds Plads på Nørrebro.

Ifølge nyhedsbureauet Ritzau, der var til stede i retten, har flere politifolk efterfølgende forklaret, at han til den forurettede betjent skulle have sagt noget i retning af:

»Det kan godt være, at du kan huske vores ansigter, men vi kan også huske dig.«

Det undrer lidt, at man først ikke gør noget ved det, og så alligevel gør noget den 9. august – dagen efter at man melder ud, at nu vil man rigtig sætte ind over for Loyal To Familia.
Michael Juul Eriksen, advokat

Shuaib Khan, der nægtede sig skyldig i at have fremsat trusler, er tidligere i 2008 dømt for dødsvold i Jomfru Ane Gade i Aalborg efter et overfald på en fotomodel, der blev dræbt med 14 knivstik. Senere i 2013 blev han også dømt for et gruppeoverfald på tilfældige personer i Københavns Nordvestkvarter samt for i fængslet at have overfaldet den daværende bandeleder ”Store A”.

Shuaib Khan er en 30-årig dansk-pakistaner, der er opvokset på Nørrebro. Han indrømmede i retten, at han er medlem af Loyal To Familia, men sagde om konfrontationen med betjenten:

»Jeg kan ikke forstå, hvorfor han ikke har anholdt mig med det samme, hvis han mener, at jeg har truet ham.«

Dommeren valgte at følge anklagerens påstand om varetægtsfængsling med bemærkningen:

»Som situationen er, hvor I står rigtig mange medlemmer af LTF, hvor du siger de her ting, som er rettet mod en bestemt betjent, så mener jeg, at der er tale om trusler om vold.«

Talstærkt fremmøde

Både politiet og Loyal To Familia var lørdag mødt talstærkt op ved byretten. Det sværtbevæbnede politi slog ring om retten udenfor og tog ingen chancer med sikkerheden. Uden for politiets ring stod en gruppe på 25 bandemedlemmer med hættetrøjer og solbriller. Indenfor vogtede tre betjente iført skudsikre veste og med maskinpistoler selve retssalen, hvor mødet fandt sted, og 10 personer fra banden blev kropsvisiteret, før de fik lov til at komme ind og overvære selve retsmødet.

Shuaib Khans forsvarer, Michael Juul Eriksen, mener ikke, at der under visiteringen i juli på Blågårdsplads er foregået meget andet, end der foregår ved så mange andre konfrontationer med politiet. Han satte, som sin klient i retten, efterfølgende i flere interviews med forskellige medier, herunder Jyllands-Posten, spørgsmålstegn ved, at politiet ikke i første omgang sigtede Shuaib Khan – og at anholdelsen først skete dagen efter, at en politisk debat tog fart om indsatsen i den konflikt, som i længere tid har hærget mellem rivaliserende bander i København. På knap to måneder har der været flere end 20 skudepisoder i hovedstadsområdet – ligesom Loyal To Familia også har været involveret i bandekonflikter i Aarhus. Politikerne ønsker, at der skal slås hårdere ned på banderne.

DF: Shuaib Khan skal udvises

Michael Juul Eriksen mener, at politiet ikke ville have bedt om varetægtsfængsling, hvis han ikke var den person, som han lige præcis er. For sagen kan ikke bære, at han sidder varetægtsfængslet, mener advokaten.

»Det undrer lidt, at man først ikke gør noget ved det, og så alligevel gør noget den 9. august – dagen efter, at man melder ud, at nu vil man rigtig sætte ind over for Loyal To Familia,« siger Michael Juul Eriksen.

Er anholdelsen her politisk motiveret?

»Jeg vil ikke afvise, at der har været en sammenhæng. Det, at politiet ransager hans lejlighed, der ikke har noget med truslen at gøre, tyder på, at der er noget andet på spil,« siger Michael Juul Eriksen.

Københavns Politi meddeler via dets kommunikationschef Mads Jensen, at det ikke ønsker at kommentere Michael Juul Eriksens udtalelser med henvisning til, at det er en verserende sag.

Heller ikke justitsminister Søren Pape (K) ønsker at kommentere sagen, mens Dansk Folkepartis udlændinge- og integrationsordfører, Martin Henriksen, lørdag til Jyllands-Posten udtrykte ønske om, at Shuaib Khan bliver udvist af Danmark for bestandigt.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her