Overblik: 15 skyderier på halvanden måned i København

Siden 12. juni har der været 15 skyderier, som tilskrives konflikter i det københavnske bandemiljø.

I København har der siden midten af juni været 15 skyderier, som formodes at have tilknytning til en eskalerende bandekonflikt.

De mange skyderier har fået politiet til at oprette visitationszoner i dele af København. Torsdag er den blevet forlænget indtil 17. august.

Ifølge politiet er 16 personer blevet varetægtsfængslet i de 15 sager, men politiet er stadigvæk på jagt efter nogle gerningsmænd.

Få et overblik over den seneste tids skudepisoder i København:

2. august: En 24-årig mand bliver ramt i ballen, da to mænd på en knallert åbner ild i krydset mellem Tomsgårdsvej-Tuborgvej og Frederiksborgvej.

1. august: To mænd på knallert affyrer flere skud på Nørrebrogade. En 30-årig mand bliver ramt i den ene balle. Knallerten bliver senere fundet udbrændt.

28. juli: Flere skud bliver affyret i Mjølnerparken af to mænd på en knallert. Tre biler, men ingen personer bliver ramt. Knallerten bliver senere fundet udbrændt.

25. juli: En 26-årig mand bliver ramt af to skud i benet, da en bil stopper op i Rovsinggade, og en mand affyrer 8-10 skud. Kort efter bliver to mænd på 23 og 29 år anholdt i Mjølnerparken. De bliver dagen efter varetægtsfængslet.

20. juli: Der bliver anmeldt skud i området ved Mjølnerparken. Vidner fortæller politiet, at to personer kom kørende på motorcykel og affyrede skud. Der er ingen anholdte, og tilsyneladende er ingen ramt.

19. juli: Der bliver skudt ved Krakas Plads på Nørrebro nær Haraldsgade. I en hæk finder politiet en pistol med skarpe skud. Ingen er anholdt, og ingen er tilsyneladende ramt.

18. juli: Der er skyderi nær Tingbjerg Skole - ingen bliver ramt, ingen er anholdt.

18. juli: Der bliver skudt i Mjølnerparken - ingen bliver ramt, og ingen er anholdt.

14. juli: Der er et skyderi på Mimersgade. Politiet finder efterfølgende afskudte hylstre, og dagen efter finder politiet et skudhul i en kaffebar på Heimdalsgade.

16. juni: Ukendte personer affyrer skud fra en knallert på Frederiksborgvej. To af skuddene rammer ruder i en kiosk og i en lejlighed. Intet tyder på, at nogen er ramt. Der er heller ingen anholdt.

13. juni: På Gadelandet i Husum kommer to personer på en knallert kørende forbi en gruppe personer om eftermiddagen. Den ene affyrer flere skud mod gruppen.

13. juni: Der bliver skudt på Bogtrykkervej i Nordvestkvarteret nær Tagensbo Skole natten til 13. juni. Politiet finder flere patronhylstre, men ingen gerningsmænd eller nogen ramte.

12. juni: Der er meldinger om skud på Amager. Ingen bliver anholdt, og ingen er tilsyneladende ramt.

Kilder: Københavns Politi og Ritzau

/ritzau/

Andre læser

Mest læste

Del artiklen