15-årig får 10 måneders fængsel efter røveri og vold mod lokalpolitikers mand

Odense-rådkvindens mand fik en hjernerystelse og brækkede næsen.

Artiklens øverste billede
Lars Møllerhøj er gift med Jane Jegind (V), som er rådmand i By- og Kulturforvaltningen i Odense Kommune. Arkivfoto.

En 15-årig dreng, der tidligere i år overfaldt en 43-årig mand i Odense-forstaden Seden Strandby og senere forsøgte at røve en kiosk, er blevet dømt til 10 måneders ubetinget fængsel.

Det skriver Fyens.dk.

Overfaldet skete, da den 43-årige odenseaner Lars Møllerhøj i slutningen af maj forsøgte at hjælpe til efter et trafikuheld nær sin bopæl, hvor en bil kørte galt og væltede rundt i et kryds. Lars Møllerhøj, der bor i nærheden sammen med Jane Jegind (V), som er rådmand i By- og Kulturforvaltningen i Odense Kommune, hørte braget og skyndte sig hen til ulykkesstedet.

Jane Jegind fortalte efterfølgende til TV 2 Fyn, at hendes mand gik ud for at hjælpe og så tre piger af anden etnisk oprindelse end dansk løbe væk fra stedet.

»Han spurgte dem, om nogen var kommet til skade, men i stedet for kom en sort bil kørende, og ud steg fire mænd. Lars blev overfaldet med slag og spark. Han mistede bevidstheden og blev slået i gulvet,« sagde hun.

Lars Møllerhøj pådrog sig ved episoden en hjernerystelse, en brækket næse og et flænget øre. 

Ifølge Fyens.dk blev drengen anholdt, efter han efterfølgende forsøgte at begå røveri mod en kiosk i Odense med en attrappistol. Mediet rapporterer, at der i retten tirsdag var tale om en tilståelsessag, hvor man skulle fastslå antallet af slag og spark, der var blevet uddelt i forbindelse med overfaldet på den 43-årige og ved røveriforsøget i kiosken.

Drengen, der har siddet varetægtsfængslet i knap to måneder, hvor han har været anbragt på en sikret institution, accepterede dommen ved retten i Odense. Han skal afsone de 10 måneder på en lukket institution, fordi han er mindreårig, oplyser forsvareren, Mette Grith Stage, der er tilfreds med dommen.

Hun vurderer, at det primært er røveriforsøget, der har været udslagsgivende for afgørelsen.

»Det med Jeginds mand har isoleret nok givet omkring 3 måneder. Røveriforsøg giver normalt 8 til 10 måneder, og vold giver typisk 3-4 måneder. Så får man ofte noget rabat, når der er flere sager,« siger Mette Grith Stage.

»Min klient havde tilstået begge forhold, og han har beklaget meget. Han sluttede med at undskylde over for begge de forurettede. Vi er godt tilfredse med resultatet. Nu håber vi han har lært af det, og har han har i hvert fald en ambition om at komme videre med sit liv og ud af det lidt dårlige miljø, han har været i,« siger hun.

Lars Møllerhøj siger til TV 2 Fyn, at han »alt i alt« er tilfreds med dommen, selvom han havde håbet, at den 15-årige ville få en fængselsdom på et år.

Andre læser

Mest læste

Del artiklen