Politi og retsvæsen

Flere hjulbolte løsnet til familiefestival

Livsfarlige spøg rammer Langeland.

Flere gæster til Langelandsfestivalen har fået deres hjulbolte løsnet. Det meddeler festivalen på Facebook.

Indtil videre drejer det sig om to tilfælde, hvor bilens ejere heldigvis har opdaget det, inden foden blev placeret på speederen.

Den livsfarlige spøg, hvor ukendte gerningsmænd løsner hjulboltene på tilfældige biler, har spredt sig over det meste af Danmark. Ingen er endnu kommet alvorligt til skade, men i flere tilfælde har biler mistet hjulet under kørsel.

Alen i juni har politiet modtaget mere end 400 anmeldelser af løsnede hjulbolte. Det høje antal skyldes formentligt, at flere og flere bliver inspireret:

»Der er meget, der tyder på, at der er en copycat-effekt i det her,« sagde vicepolitiinspektør Niels Kronborg fra Nordjyllands Politi til Jyllands-Posten tidligere på måneden.

FAKTA: Sådan tjekker du om dine hjulbolte er sikre

Efter de to episoder opfordrer arrangørerne af Langelandsfestivalen nu alle gæster til at kontrollere bilen, inden de sætter sig bag rattet.

»Tjek lige hjulene, før I kører – vi vil jo gerne se jer alle sammen igen til næste år,« skriver de på Facebook.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland

Danmarksbilleder: Vinterens lys

Jyllands-Postens fotografer er vidner til både hverdagen og livets store begivenheder. Følg med her og se et nyt danmarksbillede alle hverdage.
Annonce
Annonce
Her laves 35 mio flasker vin om året: Og i tre dage opfordres til sanseløs druk
Med sine alsidige lokalklimaer og en produktion af 35 mio. flasker vin årligt er Israel en ambitiøs spiller på vinmarkedet, selv om alkohol for mange israelere er forbeholdt festdage. 
Se flere
Bolig
Husk havens gæster: Giv rigeligt med god mad, så kommer de igen
Netop nu har havens fugle brug for hjælp til at komme gennem den kolde tid. Vinterfodring er med til at hjælpe bestanden, så vi også til forår og sommer kan glæde os over solsorte, mejser og spurve. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her