Politi og retsvæsen

To sølvfarvede biler efterlyses efter landevejsrøveri

Norsk ægtepar har mandag morgen været udsat for et røveri på en rasteplads i Sønderjylland nær grænsen.

Et yngre norsk ægtepar blev tidligt mandag morgen udsat for et røveriforsøg på rastepladsen Aarslev Vest ved Sønderjyske Motorvej, hvor de lå og sov i et telt.

Politiet efterlyser gerningsmændene, der er set køre fra stedet i retning mod grænsen i to sølvfarvede biler med udenlandske nummerplader.

Politikommissær Henning Marcussen fra Lokal Efterforskning i Aabenraa oplyser, at politiet leder efter mindst fem personer, der var med i de to biler.

Politiet mener, at den ene bil er en sølvfarvet Saab, mens mærket på den anden er mere usikkert. Der kan være tale om en sølvfarvet Peugeot.

Røverne brød ind i det telt, som parret havde slået op ved rastepladsen for at sove et par timer, inden de kørte videre på ferie sydpå. Her forsøgte de at stjæle ægteparrets mobiltelefoner og punge.

- Det lykkedes dem ikke at slippe afsted med noget, så det blev et røveriforsøg, siger Henning Marcussen.

Tyvekosterne har røverne formentlig tabt, da ægteparret forsøgte at standse dem, inden de tog flugten fra rastepladsen.

Den norske mand kom i håndgemæng med røverne, og ægteparret har også fortalt, at røverne forsøgte at påkøre dem.

Parret slap uskadt, men manden måtte en tur på skadestuen til undersøgelse.

Efter røveriet, der blev anmeldt klokken 5.19, er gerningsstedet mandag formiddag blevet undersøgt af politiets teknikere.

Rastepladsen Aarslev Vest ligger på strækningen mellem Aabenraa og Rødekro cirka 20 kilometer fra den dansk-tyske grænse.

Politiet beder om offentlighedens hjælp i jagten på de to sølvfarvede biler.

Ud over de øvrige kendetegn har begge biler mindre skader, fordi de to chauffører kørte ind i hinanden, da de skulle samle deres passagerer op og stikke af.

- De to biler ramlede sammen, og de har begge småskader på fronterne. De kørte fra rastepladsen i sydlig retning, og vi forventer, at de er i udlandet nu, siger Henning Marcussen.

Hos Syd- og Sønderjyllands Politi oplyser vagtchef Erik Lindholdt, at det ikke er lovligt at slå telt op på en rasteplads herhjemme. Derfor sker det heller ikke så tit, siger han.

- Hvis vi konstaterer det, plejer vi at bede folk om at pille teltet ned og sætte det op på et lovligt sted. Men i dette tilfælde havde vi ikke opdaget teltet, siger han.

Ifølge Henning Marcussen får den ulovlige campering ikke følger for de to nordmænd.

- For det første koncentrerer vi os om, at de er blevet ofre for et røveriforsøg, og for det andet lå de kun i teltet et par timer, siger Henning Marcussen.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Vestbredden i Luxor: Rejse mod det evige liv
Den egyptiske by Luxor ligger i et område, der emmer af ældgammel kultur og mytologi. Grave og templer opført til ære for konger, dronninger og embedsmænd kan kombineres med en tur på kamelryg langs Nilen. 
Se flere
Viden
10.000 borgere finder nyt planetsystem
Borgervidenskab, eller på engelsk; citizen science, har endnu engang givet forskere en hjælpende hånd og fundet et planetsystem med fem – måske seks – hidtil ukendte planeter. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her