Politi og retsvæsen

Mand idømt livstid for drab på kærestepar anker til landsret

Det var i april sidste år, at en mand i tyverne skød og dræbte sin ekskæreste og hendes nye kæreste.

En 26-årig mand, der er idømt livstid for dobbeltdrab på Langeland, har valgt at anke sin dom og få sagen prøvet ved landsretten.

Det fortæller mandens forsvarer Ulrik Sjølin torsdag.

Det er for at få formildet sin straf, at Alexander Jensen har valgt at anke dommen, oplyser advokaten.

Det var i slutningen af juni, at Retten i Svendborg idømte Alexander Jensen livstid for at have skudt og dræbt sin gravide ekskæreste og hendes nye kæreste.

Anklageren havde krævet livstid. Mens Ulrik Sjølin havde nedlagt påstand om en fængselsstraf på 16 år - samme straf vil han kræve i landsretten.

Alexander Jensen dræbte kæresteparret i april i år. Det var, da han skulle aflevere sin og ekskærestens fælles datter, at han skød parret med et oversavet gevær.

Mand dræbte kærestepar foran datter: Idømmes fængsel på livstid

Geværet havde han købt på hjemmesiden www.guloggratis.dk. Ifølge sin egen forklaring i byretten havde han medbragt geværet for at begå selvmord efter afleveringen af datteren.

Byretten lagde i sin dom vægt på, at der var tale om forudgående planlægning, og at drabene var nøje planlagt og velovervejet.

En måned før hændelsen havde Alexander Jensen købt et jagtgevær og skaffet ammunition.

Han havde desuden foretaget en del søgninger på nettet på blandt andet lejemord og jalousidrab, inden drabene fandt sted.

Anklager om dobbeltdrab: Tiltaltes forklaring er ulogisk

Den 26-årige mand havde allerede inden sagens begyndelse i byretten erkendt at have skudt kæresteparret.

I byretten blev han desuden dømt for at have påkørt ekskæresten, hvilket han har nægtet. Den del vil forsvareren også have prøvet igen ved landsretten.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland

Danmarksbilleder: Vinterens lys

Jyllands-Postens fotografer er vidner til både hverdagen og livets store begivenheder. Følg med her og se et nyt danmarksbillede alle hverdage.
Annonce
Annonce
Her laves 35 mio flasker vin om året: Og i tre dage opfordres til sanseløs druk
Med sine alsidige lokalklimaer og en produktion af 35 mio. flasker vin årligt er Israel en ambitiøs spiller på vinmarkedet, selv om alkohol for mange israelere er forbeholdt festdage. 
Se flere
Bolig
Husk havens gæster: Giv rigeligt med god mad, så kommer de igen
Netop nu har havens fugle brug for hjælp til at komme gennem den kolde tid. Vinterfodring er med til at hjælpe bestanden, så vi også til forår og sommer kan glæde os over solsorte, mejser og spurve. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her