Politi og retsvæsen

Efter skyderi og brændende biler sætter politiet massivt ind over for sydsjællandsk bandekonflikt

Konflikten står mellem to rivaliserende grupper, ifølge politiet.

Natten til tirsdag modtog Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi en anmeldelse om et skyderi i Sakskøbing på Lolland. Arkivfoto

Nu har man fået nok i Sydsjællands- og Lolland Falsters Politi.

Efter flere urovækkende hændelser i weekenden og senest i form af et skyderi natten til tirsdag sætter politiet massivt ind over for en verserende bandekonflikt i området.

Politiet søger vidner efter bandeskyderi i Sakskøbing

Det oplyser Sydsjællands- og Lolland Falsters Politi i en pressemeddelelse

Konflikten står mellem personer fra de to rivalisererende grupperinger Mongols og Satudarah, lyder det fra politiinspektør Kim Kliver.

»Der er tale om en bandekonflikt, hvor det gensidige fokus alene er rettet mod de to grupperingers personkreds. Alene tilstedeværelsen af de her elementer fra banderne er dog med til at skabe utryghed for borgerne, så derfor slår vi hårdt ned og arbejder målrettet mod at få bragt konflikten til ophør,« siger han.

Politiet vil fremover bruge »betydelige ressourcer« for at få stoppet konflikten og standset den kriminalitet, der er opstået med udgangspunkt i grupperingerne.

»Vi skal både havde standset de utryghedsskabende elementer med konflikter i det åbne rum, og så skal vi have fat i de bagvedliggende årsager og personer, så vi kan få bekæmpet bandegrupperingerne helt overordnet«, siger han.

Natten til tirsdag modtog Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi en anmeldelse om et skyderi i Sakskøbing på Lolland.

Der blev skudt mod indgangsdøren til en kiosk på Vestergade, men ingen kom til skade.

Senere på natten fik politiet også en anmeldelse om, at en stjålet Opel Insignia var fundet brændende i Nørre Vedby. Politiet mener, at bilen kan sættes i forbindelse med skudepisoden.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Biler
Testvinderen: Audi leverer det bedste kompromis
Audi Q5 er teknisk set et mesterværk og på mange måder klassens bedste bil, fordi den tilbyder det bedste kompromis. Prisen løber dog hurtigt op, for ekstraudstyret er dyrt. 
Se flere
Bolig
Disse renoveringer kan betale sig i det tidlige forår
Nogle boligprojekter som indendørs pudse- og malearbejde kan være billigere at få lavet i den kommende tid, hvor vejret stadig er ustadigt og koldt. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her