Roskilde Festival begyndte fredeligt: Fire anholdelser og kun få hårde stoffer

Politiet håber, at den gode stemning fortsætter.

Artiklens øverste billede
Generelt betegner politiet starten på festivalen som fredelig og meget i stil med tidligere år. Foto: Tobias Nicolai

Lørdag eftermiddag skød festaber i alle aldre årets Roskilde Festival i gang.

Ifølge politiet er festivalens første timer forløbet »forholdsvis fredelig« trods enkelte sager om trafikproblemer, slagsmål og kørsel med pirattaxa, som politiet advarer festivalgængerne mod at bruge.

»Politiet har fået enkelte anmeldelser om pirattaxakørsel, og det har vi også fokus på i de kommende dage. Vi advarer mod at køre i pirattaxa. Du har ingen garanti for, at føreren af bilen har kørekort eller om bilen i øvrigt er i orden. Kør med de godkendte taxaer, tag en bus eller gå på dine ben i stedet,« skriver Midt- og Vestsjællands Politi i sin døgnrapport.

Natten bød på et enkelt slagsmål på festivalpladsen, hvor en 19-årig mand fra Brønshøj blev anholdt og sat i detentionen. Samme skæbne overgik en anden ung mand, og de fik begge bøder.

Yderligere to 19-årige mænd blev tidligt søndag morgen anholdt for voldelig optræden, hvilket ligeledes kostede dem en bøde. Politiet har også sigtet flere personer for at have været i besiddelse af hash og marihuana - og kun »et meget lille kvantum hårde stoffer«.

Politiet rykkede desuden ud efter en melding om en mulig lejr for udlændinge uden for festivalens område. Her fandt politiet 27 personer - hovedsageligt fra Rumænien - og kunne konstatere, at de alle opholdt sig lovligt i landet.

»Generelt betegner politiet starten på festivalen som fredelig og meget i stil med, hvad vi har oplevet de tidligere år. Vi håber, at den gode stemning fortsætter,« skriver politiet i sin døgnrapport.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen