Politi og retsvæsen

Over 5.000 skydevåben er blevet indleveret ved frit lejde-aktion

Der er desuden blevet indleveret over 700 andre effekter herunder granater og eksplosiver.

Rigspolitiet har mandag oplyst, at der indtil videre er blevet indleveret 5.124 skydevåben i juni. Foto: Mogens Flindt

Hele juni har personer, der er i besiddelse af ulovlige våben, herunder skydevåben, knive eller håndgranater, mulighed for at indlevere dem til politiet uden at blive straffet.

Med knap to uger tilbage af frit lejde-aktionen har Rigspolitiet mandag oplyst, at der indtil videre er blevet indleveret 5.124 skydevåben samt store mængder ammunition og eksplosivstoffer til de danske politistationer rundt om i landet.

»Det er virkelig blandet, hvad der kommer ind. Vi har sågar fået et let maskingevær og en signalpistol fra mellemkrigsårene indleveret. Det er rigtig godt, at folk benytter sig af den her chance til at få ryddet op, så tingene ikke falder i de forkerte hænder,« udtaler politiinspektør Henrik Sønderby, fra Rigspolitiets nationalt kriminaltekniske center, NKC, i en pressemeddelelse.

Vestegnens Politi: Lad være med at indlevere granater

Foruden de over 5.000 skydevåben er der ifølge Rigspolitiet også blevet indleveret 700 andre effekter.

»Det kan være pebersprays, magasiner til våben og den slags, som vi også rigtig gerne vil have væk. Så vi er godt tilfredse, men håber naturligvis, at der kommer mere inden 1.7, hvor frit lejde ophører,« udtaler Henrik Sønderby.

Rigspolitiet opfordrer borgere, der vil indlevere farlige genstande herunder granater, eksplosiver med videre, at kontakte politiet, som derefter vil sørge for afhentning.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Propagandakunst-samler har ramt plet i Ho Chi Minhs aktieboom
Interview: Dominic Scriven og hans selskab Dragon Capital har i mange år været de største investorer i vietnamesiske virksomheder ud over den kommunistiske regering. Han har mere end 2,3 mia. dollars under forvaltning og samler på propagandakunst i sin fritid. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her