Politi og retsvæsen

Rådmand foreslår at sætte forsvaret ind efter poststop i Vollsmose

Hvis politiet mangler magtmidler, må forsvaret sættes ind, siger rådmand Jane Jegind.

Poststoppet i Vollsmose gælder foreløbigt mandag og tirsdag. Arkivfoto Stine Tisvilde/Polfoto

PostNord har med omgående virkning besluttet at stoppe uddelingen af post i Odense-bydelen Vollsmose, efter at der er blevet rettet trusler og chikane mod postbudene.

Det har fået rådmand for By- og Kulturforvaltningen i Odense Kommune, Jane Jegind (V), til tasterne. Hun foreslår at sætte forsvaret ind, hvis ikke politiet har ressourcer til at løse problemerne.

»Nu er det simpelthen nok! Det er Danmark vi taler om. Hvis politiet ikke har magtmidler nok - så kan de bede om særlig hjælp ved forsvaret, men det vurderer politiet. Men det skal stoppe nu!« skriver hun på Facebook.

Det er to specifikke hændelser fra den forgangne uge, der er skyld i, at PostNord har valgt at indføre poststoppet, som foreløbigt gælder mandag og tirsdag. Der er bl.a. blevet begået indbrud i en af PostNords biler, og to postbude er blevet truet og chikaneret.

Folketingets postordførere blev mandag aften orienteret om PostNords beslutning af transportminister Ole Birk Olesen (LA).

»Det er det glade og komplet uacceptable vanvid, at fredelige postbude ikke kan få lov til at løse deres opgave med omdeling af post i Vollsmose uden at blive truet og chikaneret,« lød det fra Venstres transport- og postordfører, Kristian Pihl Lorentzen og fortsætter:

»Jeg forventer, at politiet reagerer prompte og resolut med de fornødne magtmidler, så ro og orden genoprettes. Vi kan ikke have områder i Danmark, hvor der hersker lovløshed og utryghed blandt borgere. Hvad bliver det næste, hvis ikke dette uvæsen standses i opløbet?«

Fyns Politi udsendte mandag aften en pressemeddelelse, hvor det lyder, at man ser meget alvorligt på sagen. Her siger politiet ikke noget om, at man mangler ressourcer til at håndtere problemerne i Vollsmose. Politikredsen meddeler til gengæld, at man ikke har registreret nogen anmeldelser fra PostNord om hverken chikane eller trusler, men at man alligevel har indkaldt virksomhedens topledelse til et møde sammen med Odenses borgmester onsdag.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her