Annonce
Politi og retsvæsen

Den Lille Havfrue udsat for hærværk

Bronzestatuen er natten til tirsdag blevet overhældt med rød maling.

Foto: Jens Dresling

Den ikoniske statue Den Lille Havfrue ved Langelinie i København har været udsat for hærværk.

Ifølge Thomas Tarpgaard, vagthavende ved Københavns Politi, fik politiet anmeldelsen omkring klokken 06.30 tirsdag.

»Vi ved ikke, hvor længe den har stået med farven rød, men det er nok sket i løbet af natten. Det er formentligt politisk motiveret. Det plejer det jo at være,« siger han til Ritzau.

Det var ifølge vagtchefen Ekstra Bladet, der ringede ind og anmeldte hærværket.

Foran Den Lille Havfrue står der med rød tekst skrevet: »Danmark defend the whales of the Faroe Islands« (Danmark, beskyt Færøernes hvaler).

Foto: Jens Dresling

Det er formentlig en henvisning til den årlige tradition på Færøerne, hvor massevis af grindehvaler bliver slagtet. En tradition, som hvert år bliver mødt med vrede verden over.

Fakta: Den Lille Havfrues strabadser gennem årene

Det er ikke første gang, at Den Lille Havfrue er blevet udsat for hærværk.

I 1964 mistede statuen sit hoved, mens den ene arm blev savet af i 1984, og i 1998 fik statuen igen savet hovedet af.

Senest blev Den Lille Havfrue i 2003 væltet ned fra sin sten.

I løbet af årene er havfruen ikke kun blevet lemlæstet. Flere gange er hun blevet overhældt med maling, og hun har både haft nissehue, burka og det svenske og norske fodboldlandsholds trøjer på.

Den Lille Havfrue blev skabt af skulptøren Edvard Eriksen i 1913 og givet som gave til København af bryggeren Carl Jacobsen.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Kronik: Ungarn er fremtidens Europa

Kasper Støvring
Hvis EU fortsat intet gør for at løse flygtningekrisen og den politiske krise, kan Ungarn komme til at stå som billedet på fremtidens Europa, som flere vil lade sig inspirere af.

Vikaren fra helvede har bidt sig fast

Som stedfortræder i SF’s folketingsgruppe kastede han benzin på bålet, da partiet imploderede og forlod Thorning-regeringen. Siden har Karten Hønge fået fast plads på Christiansborg. Nu vil han til EU.
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Bolig
Sådan beskytter du boligen mod vandmasserne
En af konsekvenserne ved klimaforandringerne er mere nedbør og risiko for hyppigere oversvømmelser. Se her, hvordan du sikrer din bolig mod vandet. 
Se flere
Søvn er afgørende for studiepræstationen
For lidt søvn kan både gå ud over koncentration, humør og indlæringsevne. Og faktisk kan dele af hjernen sove, mens kroppen egentlig er vågen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her