Annonce
Politi og retsvæsen

To personer omkommet efter ulykke i Københavns Havn

En af de ni anholdte vil søndag blive sigtet for uagtsomt manddrab.

Tilskadekomne og chokerede personer efter lørdagens ulykke i Københavns Havn. Foto: Kenneth Meyer/Polfoto

Endnu en person er omkommet efter en jetski-ulykke i Københavns Havn lørdag aften.

Det oplyser Københavns Politi på Twitter.

Det er to unge, amerikanske kvinder, der er omkommet, oplyser politiinspektør ved Københavns Politi Jens Jespersen til Ritzau. Deres pårørende skulle være underrettet.

Ifølge politiinspektøren vil otte ud af de ni anholdte søndag blive fremstillet i grundlovsforhør omkring klokken 13.00, hvor en vil blive sigtet for uagtsomt manddrab, mens syv sigtes for på hensynsløs vis at have bragt andres liv i fare.

Ni personer anholdt efter alvorlig ulykke: Politiet søger vidner

Den alvorlige ulykke skete nær Langebro i Købehavns Havn omkring klokken 19.43 lørdag aften, da en båd blev påsejlet af jetski, hvilket resulterede i, at flere personer faldt i vandet.

Udover de to omkomne er fire personer lettere tilskadekomne efter ulykken.

Vandscooterulykken skete ved Langebro i Københavns Havn. Foto: Kenneth Meyer/Polfoto
Ifølge politiet sejlede flere jetski umiddelbart efter fra ulykkesstedet i høj fart, men det lykkedes politiet kort tid efter at anholde ni personer ved Brøndby Havn.

Det er som udgangspunkt ikke lovligt at sejle med jetski i havnen, og derfor rykkede politiet ud, da man kort før ulykken fik flere anmeldelser om jetskiene.

Fakta: Det må man i Københavns Havn

»Når man sejler i havnen, er der desuden en hastighedsbegrænsning på fem knob. Der er altså ret restriktive regler, og der er ikke noget, der tyder på, at de har overholdt nogen af de regler,« sagde Jens Jespersen lørdag til Jyllands-Posten.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Royal fødselsdagsfejring: Oplagt kronprins krydrede gin og legede med virtual reality
Onsdag dryssede kronprinseparret royal glimmer ud over Aarhus, da parret som led i prinsens ugelange fødselsdagsfejring kom til byen og blandt andet deltog i den officielle åbning af Aarhus Internationale Sejlsportscenter. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her