*

Politi og retsvæsen

Vidne i Kundby-sag: Hun stak fordi jeg var ateist

En 17-årig pige har fortalt, at det ikke var på grund af en pædagogs religion, at hun stak ham sidste år.

I juli 2017 stak en nu 17-årig pige, der er tiltalt i den såkaldte Kundby-sag, en pædagog, da hun sad varetægtsfængslet på en institution.

Det gjorde hun, fordi han var "ateist", fortæller pædagogen i Retten i Holbæk fredag.

- Det var på grund af, at jeg sagde, at jeg ikke var troende, at jeg var ateist, og det var grunden til, at hun stak, fortæller pædagogen i retten.

Den 17-årige har erkendt angrebet, men hun har tidligere forklaret i retten, at religion ikke havde noget med angrebet at gøre.

- Jeg var så sur. Og jeg var presset og stresset. Og jeg savnede min familie. Det hele blev bare for meget, forklarede hun forleden i retten.

Det var den 17. juli, at pigen efter et halvt års varetægtsfængsling stak pædagogen i maven med et stikvåben. Det var fremstillet af knust spejlglas.

Aftenen inden havde der været en samtale om religion, hvor pædagogen fortalte, at han var ateist og havde sagt, at han mente, at "religion var spild af tid".

- Og efterfølgende observerer vi en markant ændring i adfærden. Hun går fra at være social og smilende til at være afvisende, fortæller pædagogen.

Ud over angrebet med kniv er pigen anklaget for at ville sprænge bomber på to sjællandske skoler i begyndelsen af 2016. Hun nægter sig skyldig i at have forsøgt terror.

Mens hun sad varetægtsfængslet på institutionen, begyndte hun desuden at skrive sedler med en dreng.

Pædagogen fortalte i retten, at drengen var "dybt forelsket" i hende.

- Der var en klar manipulering af, at for at de kunne være sammen, så skulle de til Mellemøsten, siger pædagogen.

Han forklarer, at efter de to havde haft kontakt og skrevet sammen et stykke tid, siger drengen til sine forældre, at han vil til Syrien og kæmpe for IS.

- IS fylder meget i mit liv lige nu, så det er svært bare at glemme dem.

- Vil næsten gøre alt for dig, men at droppe Islamisk Stat er en af de ting, jeg ikke kan lige nu, havde den tiltalte pige blandt andet skrevet til drengen.

Hun har tidligere forklaret i retten, at det bare var noget, som hun fandt på.

Sagen fortsætter i april og den første halvdel af maj, hvor der forventes dom.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland

Lillelund: Vort modersmål er fucking truet

Niels Lillelund
Kommentar: Og sådan har det vistnok altid været, og der er ikke noget at gøre ved det – andet end det, man selv kan gøre.
Annonce
Annonce
Biler
Så er den her: Den koreanske GTI, som vil ind fra kulden
Hyundai er klar med sin første GTI. Det første møde med Hyundai i30 N viser, at Hyundai mener det seriøst, når de vil ind på markedet for sjove biler og blandt andet tage kampen op med Volkswagen Golf GTI. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her