*

Politi og retsvæsen

Anmeldelse om geværmand påvirkede retsmøde i Kundbysag

Tilhørere i retsbygning har fået besked på at blive inden døre, mens politiet søger efter mulig bevæbnet mand.

Politiet har fredag eftermiddag sagt, at ingen må forlade retsbygningen i Holbæk. Grunden er en anmeldelse om en mand, der muligvis er i besiddelse af et jagtgevær.

Manden blev set af en anmelder i området nær retten, som i disse dage blandt andet behandler den såkaldte Kundbysag. I sagen er en 17-årig pige tiltalt for at planlægge bombeangreb mod to skoler.

Netop på grund af den sag er der mange mennesker samlet i retten, blandt andet en del pressefolk.

»Vi har bestemt, at ingen må forlade retsbygningen, så længe eftersøgningen foregår,« siger kommunikationsansvarlig Carsten Andersen fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Tidligere skolelærer optog hemmelig samtale med Kundby-pige

Anmeldelsen går på, at en mand i sort hættetrøje ved viadukten på Valdemar Sejrsvej i Holbæk - muligvis en afrikaner - skulle have lagt et jagtgevær i en taske.

»Vi har kun modtaget én anmeldelse, og vi har ikke fundet den pågældende,« fortæller Carsten Andersen.

Politiet forventer, at eftersøgningen vil være forholdsvis kortvarig.

»Vi fortsætter eftersøgningen. Vi melder ud, når vi er færdige med vores eftersøgning. Retten i Holbæk er lukket indtil da,« skriver politiet kl. 14.40 på Twitter.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland

Lillelund: Vort modersmål er fucking truet

Niels Lillelund
Kommentar: Og sådan har det vistnok altid været, og der er ikke noget at gøre ved det – andet end det, man selv kan gøre.
Annonce
Annonce
Biler
Så er den her: Den koreanske GTI, som vil ind fra kulden
Hyundai er klar med sin første GTI. Det første møde med Hyundai i30 N viser, at Hyundai mener det seriøst, når de vil ind på markedet for sjove biler og blandt andet tage kampen op med Volkswagen Golf GTI. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her