*

Politi og retsvæsen

Styrelse melder Uber-afløser til politiet

En ny app, Habil, der tilbyder at flytte pakker og samtidig give ejermanden et lift, er meldt til politiet.

Samme dag, som kørselstjenesten Uber lukker og slukker i Danmark, har Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen tirsdag meldt en lignende tjeneste til politiet for mulig overtrædelse af taxiloven.

Det oplyser styrelsen i en pressemeddelelse.

Den nye politianmeldte app hedder Habil, og den hjælpes ind på markedet af Nicolai Jørgensen, der er formand for Foreningen for deleøkonomi.

- Man må konstatere, at trafikstyrelsen har lavet en politianmeldelse på baggrund af avisoverskrifter. Appen er slet ikke tilgængelig endnu. De har slet ikke været inde og kigge på, hvad det er for nogle vilkår, der er i appen.

- Det tyder på, at det ikke er en faglig begrundelse, der ligger til baggrund for politianmeldelsen, men en ren politisk chikane, siger han.

Ifølge Nicolai Jørgensen har op mod 500 chauffører allerede tilmeldt sig appen. Han kalder Habil for en fragt-app. Her kan man få flyttet alt fra pakker, til cykler eller større genstande.

Men selskabet benytter sig også af et hul i lovgivningen, der gør det muligt for personer at køre med i bilerne, så man kan følge sin pakke.

Det bebudede indtog på det danske marked har tirsdag fået Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen til at melde den nye app til politiet.

- Herefter er det op til politiet at vurdere, hvorvidt Habil overtræder taxiloven ved at udføre erhvervsmæssig personbefordring uden tilladelse, hedder det i en udtalelse fra kontorchef Janni Torp Kjærgaard.

Nicolai Jørgensen siger, at politianmeldelsen bliver taget med ophøjet ro.

- Der har været flere forskellige jurister inde over både konceptet, forretningsbetingelserne og appen, og de får deres penge for at rådgive os på den mest fornuftige måde.

- Hvis man mener, at Habil gør noget som helst galt, så er det ikke Habil, man skal anmelde. Vi gør jo bare, hvad alle andre transport- og fragtvirksomheder gør. Så det er sådan set hele transportbranchen, der skal politianmeldes, siger han.

Styrelsen er opmærksom på, at også andre kørselstjenester som Taxify og Avanti overvejer at starte op i Danmark.

- Styrelsen overvåger i øvrigt løbende markedet for personbefordring og vurderer herunder lovligheden af nye services, som lanceres, udtaler Janni Torp Kjærgaard i pressemeddelelsen.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Biler
Så er den her: Den koreanske GTI, som vil ind fra kulden
Hyundai er klar med sin første GTI. Det første møde med Hyundai i30 N viser, at Hyundai mener det seriøst, når de vil ind på markedet for sjove biler og blandt andet tage kampen op med Volkswagen Golf GTI. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her