Politi og retsvæsen

Modstandere af antimuslimske optog koster millioner

Moddemonstrationer mod antimuslimske optog har kostet titusinder af timer for politiet, skriver Information.

Den muslimkritiske organisation For Frihed, det tidligere Pegida, bliver ofte mødt af moddemonstrationer. Det har kostet dyrt for politiet at sørge for, at For Frihed kan gennemføre deres lovlige optog.

Det skriver Information på baggrund af en aktindsigt. Den viser, at politiet i 2015 brugte 22.359 ekstra arbejdstimer på at beskytte For Friheds optog.

- Den vigtigste enkeltfaktor til stigningen er de såkaldte Pegida-demonstrationer, som fandt sted en gang om ugen, og som derefter gik over til en gang om måneden.

- Det har krævet mange mandetimer, især i 2015, men også i 2016 og 2017, siger politidirektør i Københavns Politi Thorkild Fogde til Information.

I 2015 hentede politiet 2821 betjente ind, der enten havde fri eller burde være på andre opgaver, for at beskytte For Frihed.

- Det er næsten uden undtagelse moddemonstrationerne. Det er politiets opgave at beskytte demonstrationsfriheden.

- Og der er nogle grupper, der føler, at For Frihed er antidemokratisk, men som selv anvender metoder, der er antidemokratiske. Så mange af de ressourcer, vi bruger, bruger vi på at beskytte Pegida mod moddemonstranter, siger politidirektøren.

Udgiften for politiet var på minimum 4,4 millioner kroner i 2015 ifølge Information.

Hos For Frihed er formand Tina Groth overbevist om, at der er behov for beskyttelsen mod moddemonstranterne. Hun fortæller til avisen, at For Frihed ville blive "slået til plukfisk" uden betjentenes beskyttelse.

Hos gruppen NoPegida, hvis formål er at opponere mod For Frihed, genkender man ikke billedet af, at moddemonstrationerne skulle være voldelige.

- Tværtimod mener vi, det er politiets opgave at sikre, at vi på lige fod kan demonstrere frit, det har vi desværre ofte oplevet, ikke er tilfældet – at man nærmest for enhver pris vil sikre, at Pegida ikke får at se og høre, hvor mange der er uenige med dem, når de udpeger muslimer som syndebukke, skriver en anonym talsmand for NoPegida til Information.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Vestbredden i Luxor: Rejse mod det evige liv
Den egyptiske by Luxor ligger i et område, der emmer af ældgammel kultur og mytologi. Grave og templer opført til ære for konger, dronninger og embedsmænd kan kombineres med en tur på kamelryg langs Nilen. 
Se flere
Viden
10.000 borgere finder nyt planetsystem
Borgervidenskab, eller på engelsk; citizen science, har endnu engang givet forskere en hjælpende hånd og fundet et planetsystem med fem – måske seks – hidtil ukendte planeter. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her