11 anholdt og bål på gaden ved demonstrationer på Nørrebro

Én demonstrant er anholdt for vold mod tjenestemand, mens andre er anholdt for bl.a. maskering og hærværk, oplyser Københavns Politi.

Artiklens øverste billede
Foto: Ivan Riordan Boll/Polfoto

Lørdag demonstrerede 50 til 75 personer med nissehuer og dannebrogsflag fra den islamkritiske gruppe ”For Frihed”, som tidligere hed Pegida, mod manglende julepynt på Nørrebro i København.

Demonstrationen blev mødt af en moddemonstration, NoPegida, som ifølge Københavns Politi bestod af »nogle flere«.

Københavns Politi meddelte lørdag kl. 15.35 til Jyllands-Posten, at demonstrationen nu var ved at blive lukket ned. Personerne fra ”For Frihed” er taget hjem, mens moddemonstranterne stille og roligt siver væk.

Demonstrationen startede kl. 12 ved Israels Plads og sluttede ved Nørrebro St.

Foto: Ivan Riordan Boll/Polfoto

I forbindelse med demonstrationerne blev 11 personer anholdt. En enkelt for vold mod tjenestemand, mens de andre blev anholdt for bl.a. maskering og hærværk. Der kom ikke nogen reelle konfrontationer mellem parterne, oplyser Københavns Politi.

»Moddemonstranterne har forsøgt at komme tæt på den anmeldte demonstration, så politiet har været nødt til at lægge sig imellem. Der har ikke været en egentlig konfrontation mellem de to demonstrationer, men politiet har været talstærkt tilstede i området for at sikre ro og orden,« siger vicepolitiinspektør Rasmus Bernt Skovsgaard.

Moddemonstranterne gjorde ruten sværere at passere ved at lægge forhindringer ud og antænde bål på gaden.

»De har bygget barrikade, smidt byggemateriale ud på Nørrebrogade nede ved Dronning Louises Bro og antændt et bål længere nede ad Nørrebrogade,« oplyser Skovsgaard.

Demonstrationen gik op gennem Nørrebrogade omgivet af politi, mens moddemonstrationen var spredt i mindre grupperinger rundt i området.

Gruppen "For Frihed", der tidligere var kendt som Pegida - omgivet af politi på Nørrebro. Foto: Anthon Unger/Polfoto

Politiet opfordrede borgere til at undgå at færdes ved Nørrebrogade under demonstrationen, men oplyser, at man nu kan færdes frit.

»Der er ingen problemer med at færdes på Nørrebrogade længere,« siger Skovsgaard.

Gruppen ”For Frihed” har afholdt demonstration flere gange den seneste tid, og ifølge politiet var der lørdag særligt mange til stede. Det var samtidig første gang, at der blev bygget bål og barrikader mod demonstrationen, siger Skovsgaard.

»Det er mig bekendt første gang, at det er sket i forbindelse med lørdagsdemonstrationerne ved For Frihed. Men der har før været bygget barrikader og tændt bål på Nørrebro i andre sammenhænge. De mødes ofte af en eller anden form for moddemonstration, som varierer i størrelse. I dag er der så flere folk i de respektive demonstrationer, end der plejer at være,« siger han.

”For Frihed” demonstrerer generelt »for ytringsfrihed og imod den snigende islamisering af Danmark og Vesten«, skriver gruppen på sin Facebookside. Dagens demonstration drejede sig specifikt om, at lokaludvalget på Nørrebro har valgt ikke at hænge julepynt op i år.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.