Annonce
Politi og retsvæsen

Politi skal bremse salg af lattergas til misbrugere

Brug af lattergaspatroner er blevet et modefænomen blandt unge. Men man kan dø af det, advarer myndighederne.

Beretninger om dødsfald og udbredt misbrug af lattergas blandt unge fører nu til en skærpet kurs fra politiets side. Det skriver Berlingske.

Med forbud og politianmeldelser mod forhandlere forsøger myndighederne at mindske brugen af lattergaspatroner, som har udviklet sig til et modefænomen blandt unge.

Gaspatronerne er produceret til brug i flødeskums-sifoner. Men gassen inhaleres for at opnå en kortvarig euforisk tilstand.

- De unge og deres forældre skal forstå, at når det er ulovligt at sælge det til at sniffe, så er det fordi, det er farligt. Man kan dø af det, siger kommunikationschef Mette Cramon fra Sikkerhedsstyrelsen til Berlingske.

Fra byer over hele landet er der beretninger om et udbredt brug af lattergas. Typisk i forbindelse med fester og musikfestivaler.

Sikkerhedsstyrelsen, som er kontrolmyndighed på området, har derfor givet påbud mod salg af lattergaspatroner til ni internetforhandlere. Påbuddet begrundes med, at patronerne bliver solgt med det formål, at kunderne kan opnå en rus.

Styrelsen har allerede anmeldt to forhandlere til politiet for at ignorere forbuddet. Forhandlerne risikerer at få en bøde på over 20.000 kroner ifølge Berlingske.

Lattergas er godkendt til brug i fødevareindustrien. I flødeskums-sifoner forhindrer gassen indholdet i at blive surt ved at fortrænge beholderens ilt.

Desuden bruger tandlæger og hospitaler en blanding af lattergas og ilt som et smertestillende middel.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Biler
Audis nye elbil vender op og ned på bilnørders sprogbrug
Glem alt om hestekræfter, ventilløft og drejningsmoment. Fremtidens bilnørder snakker om rekuperation, ladetider og vandkølede elektriske drivaksler. Vi var med, da Audi lancerede en af de hidtil mest avancerede af slagsen. 
Se flere
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her