Politi og retsvæsen

Overlæge fra Riget anker dom for tyveri

En læge, der er blevet dømt tre måneders betinget fængsel, har besluttet at anke dommen til landsretten.

En 63-årig overlæge fra Rigshospitalet har valgt at anke en dom for kunsttyveri. Overlægen blev i slutningen af juni idømt tre måneders betinget fængsel. Arkivfoto: Sofia Busk

En 63-årig overlæge fra Rigshospitalet har valgt at anke en dom for kunsttyveri. Det oplyser sagens anklager Anette Gramstrup tirsdag.

Overlægen blev i slutningen af juni idømt tre måneders betinget fængsel af en enig domsmandsret i Københavns Byret.

Derudover blev han dømt til at skulle betale godt 27.000 kroner tilbage til sin tidligere arbejdsgiver, Rigshospitalet.

Men lægen, der har nægtet sig skyldig, vil have sin sag prøvet igen ved landsretten. Statsadvokaten skal nu tage stilling til, om anklagemyndigheden vil kontraanke dommen.

Overlæge kræves idømt mindst fire måneders fængsel for tyveri

Sagen drejer sig om, at overlægen skal have placeret et maleri og to designlamper i sin villa i Nordsjælland, selv om alle tre ting var købt og betalt af Rigshospitalet, hvor han arbejdede.

I 2010 bestilte lægen maleriet "Olivenbäume in der Provence" af den schweiziske maler Fred Baumann til en værdi af 15.000 kroner.

Maleriet blev sponsoreret af Rigshospitalet, da han forklarede, at det skulle hænge på hans kontor.

Men den 63-årige blev kendt skyldig i tyveri, fordi billedet havnede på væggen i hans private hjem.

Byretten slog desuden fast, at han har stjålet flere lamper fra arbejdspladsen - en lysekrone fra Pendel Floss til 8400 kroner og en standerlampe af mærket Le Klint til en værdi 3996 kroner eksklusiv moms.

I dag arbejder hjertelægen på et hospital i provinsen, efter han blev fyret og politianmeldt af Rigshospitalets ledelse.

Overlægen har ifølge Jyllands-Posten indrømmet, at både maleri og lamper har befundet sig i hans hjem. Men han har nægtet sig skyldig. Genstandene var blevet købt for egne penge, har han sagt.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Om temaet

Journalisten bag serien: Morten Pihl


Jyllands-Posten afslører, hvordan overlæger på især Rigshospitalet har misbrugt forskningsmidler til dyre vine, middage, møbler og rejser for familie og kolleger.

Da flere af de involverede overlæger i retten har fået nedlagt forbud mod at blive identificeret, har vi måttet anonymisere eller udelade en stor del af artiklerne, som har ført til politianmeldelser af lægerne. Afsløringerne har stået på siden den 16. juni 2013.

Morten Pihl modtog 9. januar 2015 Cavling-prisen for sine afsløringer.


Har du input eller kommentarer til Jyllands-Postens dækning af sagen, er du velkommen til at kontakte morten.pihl@jp.dk

 

Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce
Mød en Cavling-vinder
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her