Fængselsbetjente: Banden Loyal to Familia står bag overfald

Medlemmer af banden Loyal to Familia forsøger ifølge Fængselsforbundet at skræmme ansatte i landets fængsler.

Artiklens øverste billede
Arkivfoto

Gerningsmanden bag et voldsomt angreb på en fængselsbetjent ved Nyborg Fængsel skal med stor sikkerhed findes i banden Loyal to Familia (LTF).

Det siger Fængselsforbundets formand, Kim Østerbye, efter tirsdagens angreb, hvor betjenten blev tvunget ned på jorden og skudt flere gange i benet.

- Jeg er ret overbevist om, at gerningsmændene er medlemmer af Loyal to Familia eller har forbindelse til gruppen. Jeg har en helt konkret mistanke at bygge det på, men den dagsorden skal ikke ud. De skal ikke vide, hvor meget vi ved, siger Kim Østerbye.

Dog henviser han til et mønster i en række tidligere overfald, der efter hans mening peger på, at LTF også denne gang står bag. Herunder at et 23-årigt LTF-medlem så sent som i sidste uge blev fængslet for drabsforsøget på en betjent fra Vestre Fængsel.

- De signaler, vi hører fra miljøet, er, at de forsøger at afstraffe og skræmme os. Det er også dem, der i den seneste tid har stået bag flere overfald på betjente inde i fængslerne, siger Kim Østerbye.

Ifølge formanden har bandemedlemmerne et klart mål med deres adfærd.

- Som en anden mexicansk narkofamilie forsøger de at tage magten fra os. De vil have lov at bestemme. De vil bestemme deres afsoningsforhold, og de vil ikke have, at vi laver mere restriktive forhold for dem end over for andre indsatte.

- Men det gør vi helt generelt mod bandefolk, fordi det er problematiske fanger at have siddende. Særligt Loyal to Familia har stået bag en del overfald inde i fængslerne. Så ja, vi kører en forholdsvis restriktiv linje over for dem, siger Kim Østerbye.

Den fynske fængselsbetjent var sent tirsdag aften ved at parkere sin cykel i et skur foran fængslet, da han blev overfaldet. Gerningsmanden var maskeret og flygtede efterfølgende hen til en sort personbil, der holdt tæt derved.

I bilen sad tre øvrige personer.

Kim Østerbye oplyser, at offeret efter omstændighederne har det fint. Efter planen skulle han onsdag formiddag gennem en operation for sine skader.

FAKTA: Loyal to Familia:

* Loyal to Familia (LTF) er en gadebande, der blev stiftet i det sene efterår 2012 eller i begyndelsen af 2013. Flere medlemmer optræder i karakteristiske sorte klubtrøjer.

* Som udgangspunkt bestod gruppen af unge med indvandrerbaggrund med tilknytning til Blågårds Plads på Nørrebro, men også personer fra Kokkedal, Herlev, Hillerød, Helsingør, Nivå og Tingbjerg.

* LTF har tidligere været i voldelig konflikt med Værebros Hårde Kerne og med grupperingen MOB Lunden i Lundtoftegade.

* For tiden er gruppen tilsyneladende i strid med Black Jackets. Angiveligt er det denne konflikt, der i den seneste tid har dannet grundlag for flere skyderier i hovedstadsområdet.

* Forfatter og bandeekspert Aydin Soei har desuden udtalt til TV2, at man som medlem af LTF ville stige i hierarkiet, hvis man likviderede digteren Yahya Hassan.

* Adskillige LTF-medlemmer afsoner i disse år fængselsstraffe eller sidder varetægtsfængslet for personfarlig kriminalitet.

* Ifølge Fængselsforbundet er LTF klart den af landets bander (ud over Hells Angels og Bandidos), der fylder mest i fængslerne. Det præcise antal kender formand Kim Østerbye ikke.

* Blandt andet blev et 23-årigt LTF-medlem i sidste uge varetægtsfængslet for et drabsforsøg mod en fængselsbetjent. Offeret blev 18. juni sidste år overfaldet med kniv og slagvåben efter en vagt i Vestre Fængsel og var efterfølgende i livsfare.

* For en måned siden blev 11 andre personer med relation til LTF varetægtsfængslet i Nordsjælland for blandt andet vold og trusler.

Kilder: Politiet, Fængselsforbundet, Ritzau.

/ritzau/

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.