Krigsveteran nægter sig skyldig i forældredrab

En fortumlet krigsveteran nægter i Retten i Randers at have slået sine forældre ihjel. Han sigtes for at have slået dem ihjel med en økse.

Den 42-årige krigsveteran Lars Kragh, som tirsdag eftermiddag blev anholdt med sine døde forældre i en bil, nægter i et grundlovsforhør i Randers at have dræbt forældrene.

Han sigtes for i perioden 7. juli til 9. juli at have dræbt sine forældre ved at slå dem gentagne gange med knyttet hånd og med en økse, så de afgik ved døden.

Samtidig sigtes Lars Kragh, der lider af posttraumatisk stresssyndrom efter krigstraumer, for usømmelig omgang med lig ved at have kørt rundt med de døde forældre i en bil frem til anholdelsen tirsdag.

Grundlovsforhøret foregik efter anklagerens begæring for lukkede døre, men dørene var åbne for pressen, da sigtelsen blev læst op og efterfølgende, da der skulle afsiges kendelse vedrørende væretægtfængsel. Her var Jyllands-Posten til stede.

Lars Kragh var tydeligt påvirket og virkede konfus og forvirret. Derfor var det også hans forsvarsadvokat, der på sin klients vegne erklærede Lars Kragh uskyldig.

Krigsveteranen havde svært ved at forstå, hvad dommeren sagde, og flere gange spurgte han, hvem der var til stede i retssalen bag ham, hvortil dommeren svarede, at det var pressen.

Men Lars Kragh var så forvirret over situationen, at han kun delvist forstod, hvad der blev sagt til ham.

»Hvem er det? Er de her for at presse mig, og har jeg overhovedet noget at have sagt?« svarede Lars Kragh dommeren.

Dommeren spurgte efterfølgende, hvad den 42-årige krigsveteran mente om pressens tilstedeværelse, men det var tydeligt, at Lars Kragh ikke var fuldt bevidst om, at det var journalister, der var til stede bag ham.

»Hvis de kun er her for at presse mig, er det en dårlig ide, at de er her. Men hvis de kun er her for at få sandheden, er det okay,« lød det fra Lars Kragh.

Flere gange gemte han sit ansigt i hænderne. Han var klædt i en blå dragt, hvid undertrøje og sorte sportssokker i et par sandaler. Hans hår var uglet og fedtet, og han fremstod ubarberet med gråsprængt skæg.

Dommeren Astrid Lohmann Knudsens kendelse vedr. varetægtfængsling blev fastslået til et psykiatrisk hospital, fordi Lars Kragh blev han erklæret for akut sindssyg eller i en tilsvarende tilstand af en læge.

»Jeg kan godt se, at det ser mærkeligt ud at køre rundt med to lig i så lang tid. Men jeg vidste simpelthen ikke, hvad jeg skulle gøre med dem,« lød Lars Kraghs svar til dommeren ifølge Ritzau.

»Varetægtsfængsling er helt fint med mig, men hvorfor psykiatrisk. Hvad skulle der være galt med mig?« spurgte han igen dommeren i retten.

Til stede i retten var også krigsveteranen Lars Esbensen, der ligesom den sigtede har været udsendt til Balkan i midten af 90'erne.

»Jeg er her for at vise min støtte til Lars Kragh og for at vise, at han ikke er alene som krigsveteran. Det er er dybt tragisk, hvad han har gjort, men han har ikke været sig selv,« siger Lars Esbensen, der var udsendt i krigen i det tidligere Jugoslavien i 1993 og 1995, til Jyllands-Posten.

Lørdag eftermiddag blev Lars Kragh og hans forældre efterlyst af Østjyllands Politi, da pårørende var bekymrede. Dagen efter undersøgte politiet Lars Kraghs bopæl i Uggelhuse, hvilket fik politiets alarmklokker til at ringe.

Mandag eftermiddag modtog politiet en anmeldelse fra en borger, der med sikkerhed havde set den efterlyste bil, en VW Golf, i af Blåvand samt en mand, der kunne være Lars Kragh.

Det førte så til, at politiet fandt og anholdt Lars Kragh ved Vonge Kirke vest for Horsens næste eftermiddag. Forældrene blev ved samme lejlighed fundet dræbt i bilen.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.