Politi og retsvæsen

To unge anholdt med 600 ampuller lattergas på festival

Politiet mistænker to 19-årige mænd for at ville sælge den potentielt farlige gas på Roskilde Festival.

Natten til fredag fandt politiet ikke færre end 600 ampuller med lattergas i to festivalgæsters tasker på Roskilde Festival. Foto: Jonas Olufson/Polfoto

Natten til fredag fandt politiet ikke færre end 600 ampuller med lattergas i to festivalgæsters tasker på Roskilde Festival.

De to unge mænd var i besiddelse af cirka 300 ampuller hver og blev anholdt. Den store beholdning af lattergas gav politiet anledning til at tro, at gassen skulle sælges videre.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

- Ampullerne er i sig selv ikke ulovlige. Men på grund af den store mængde tror vi, at de ville videresælge dem. Og det er forbudt, siger Martin Bjerregaard, kommunikationsmedarbejder ved Midt- og Vestsjællands Politi.

- Lige nu er vi i gang med at undersøge, hvad hensigten med ampullerne var.

De 19-årige mænd blev anholdt på festivalpladsen omkring klokken 01.30. Det var medarbejdere på Roskilde Festival, der fattede mistanke og tilkaldte politiet.

Foruden lattergas havde de fødselsdagsballoner i bagagen.

- Man bruger ganske almindelige balloner til at inhalere gassen, siger Martin Bjerregaard.

Indtil videre er festivalen ovre for de to mænds vedkommende. Roskilde Festival har på egen foranledning klippet deres armbånd, som giver dem adgang til festivalen.

De anholdte bliver afhørt af politiet fredag formiddag. Hvorvidt de bliver sigtet for at ville videresælge lattergas ventes at stå klart senere fredag.

Lattergas bruges til bedøvelse, men anvendes også som et rusmiddel.

Det er dog ikke en ufarlig fornøjelse. Der er nemlig fare for at blive kvalt, hvis man indtager lattergas i ren form.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Om temaet

Følg med Jyllands-Posten til Nordeuropas største musikfestival og få stemningsreportager, nyheder og anmeldelser af de store koncerter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her