Politi og retsvæsen

Omar el-Hussein researchede på Vilks-møde før sit angreb

Efterforskning viser, at Omar el-Hussein før sine angreb i København søgte på Lars Vilks.

Omar el-Hussein planlagde efter alt at dømme sit angreb på kulturhuset Krudttønden gennem søgninger på internettet.

Det er torsdag kommet frem i Københavns Byret, hvor fire mænd er tiltalt for medvirken til terrorisme. Omar el-Hussein selv blev dræbt af politiet.

Senioranklager Bo Bjerregaard oplyser, at tre ip-adresser, som er blevet brugt til at tilgå el-Husseins Facebook-profil, i dagene inden angrebet på Krudttønden blev brugt til søgninger på stedet.

Byret: Terroranklager er for grove til navneforbud

Ifølge Bo Bjerregaard har der dels været tale om søgninger på det debatarrangement med muhammedtegneren Lars Vilks, som var i gang, da angrebet skete. Og dels har der været søgninger på den fysiske indretning af Krudttønden.

Også en computer, som er fundet på el-Husseins bopæl, indgår i bevismaterialet. Den er ifølge Bo Bjerregaard blevet brugt til at tilgå Lars Vilks hjemmeside. Islamkritikeren Lars Hedegaards hjemmesider er også blevet besøgt fra den computer.

Bo Bjerregaard dokumenterer også, hvordan Omar el-Hussein to dage før angrebet på Krudttønden købte en bordeauxfarvet hue i SportsMaster i Nørrebro Bycenter. Det var den hue, som han havde på ved angrebet mod Krudttønden.

Terrortiltalte tilstår at have haft mobiler og patroner

I forretningen købte han også et par sorte Asics-sko.

Sagen mod de fire handler ikke om angrebet mod Krudttønden. De er tiltalt for at have tilskyndet Omar el-Hussein til at begå det angreb mod synagogen i Krystalgade, som fandt sted natten efter angrebet mod Krudttønden.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Om temaet

Lørdag den 14. februar ramte et terrorangreb København. I løbet af 16 timer blev to civile dræbt og fem politibetjente såret, inden gerningsmanden blev skudt og dræbt af politiet.

Annonce
Redaktionen anbefaler
Mere
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her