Politi og retsvæsen

En chauffør har fået dom i historisk grov miljøsag

En chauffør får betinget fængsel for sin birolle i dumpning af byggeaffald. Hovedmænd får først dom i juni.

Retten i Glostrup har mandag udmålt straffen til en 33-årig mand for hans rolle i en omfattende sag om dumpning af byggeaffald. Sagen er blevet kaldt danmarkshistoriens største straffesag om miljøsvineri.

Den dømte har kun spillet en underordnet rolle som chauffør og er i modsætning til sagens hovedpersoner ikke kendt skyldig for overtrædelse af straffeloven. Derimod har han ifølge retten begået hærværk og overtrådt miljølovgivningen.

Derfor besluttede retten mandag at idømme ham 30 dages betinget fængsel og en bøde på 10.000 kroner, oplyser specialanklager Morten Frederiksen, Københavns Vestegns Politi.

Desuden skal den 33-årige betale en del af erstatningen til ejerne af de grunde, hvor der blev dumpet byggeaffald.

Ifølge anklagen blev cirka 50 containerlæs og mere end 2000 ton byggeaffald fra nedrivning af huse i løbet af 2014 dumpet forskellige steder på Sjælland.

I alt fire mænd er tiltalt i sagen, og de er alle kendt skyldige i hærværk.

De tre, der endnu ikke har fået udmålt deres straf, er sagens to hovedmænd på 33 og 40 år og en 42-årig chauffør.

De blev i november kendt skyldige i at have overtrådt både miljølovgivningen og straffelovens bestemmelse om systematisk og organiseret miljøforurening med en strafferamme på fængsel i op til seks år.

Den nu dømte mand har kun foretaget aflæsning af byggeaffald i mindre omfang, mens den anden chauffør ifølge retten foretog de fleste aflæsninger, og derfor kan vente en hårdere straf.

Sagens to hovedmænd er ud over miljøsvineriet også kendt skyldige i en lang række bedragerier, samt tyveri og hæleri.

Det er blandt andet gået ud over vognmænd, der leverede containere, materiel og serviceydelser, som de to mænd havde bestilt i falske navne.

De tre sidste får deres straf i juni, oplyser anklageren.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Biler
Smart eller tudegrim? Ny koreansk crossover deler vandene
Hyundai går benhårdt efter at skille sig ud fra konkurrenterne i klassen for de små crossovere, og det må man sige, de gør med den nye Kona. Desværre er selve bilen et ganske gennemsnitligt produkt. 
Se flere
Fyld din bolig med stærke Wi-Fi-signaler
Måske skal du have en Mesh-router – i hvert fald hvis du har en stor bolig. Router-typen er det nye, hotte inden for trådløse netværk. Her hjælper vi dig med at sikre Wi-Fi ud i den fjerneste krog. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her