Politi og retsvæsen

Moskéer fraråder kvinde at melde voldelig mand til politiet

Tre moskeer i Aarhus anbefaler kvinde ikke at gå til de danske myndigheder, selv om hendes mand er voldelig.

Grimhøjmoskeen er en blandt tre moskeer i Aarhus, der i en TV2-dokumentar fraråder en kvinde at gå til politiet på trods af en voldelig ægtemand. Foto: Gregers Tycho

Hvis din mand slår dig, skal du ikke gå til politiet.

Sådan lyder budskabet fra tre moskeer i Aarhus, viser skjulte optagelser fra andet afsnit af TV2-serien 'Moskeerne bag sløret'.

De tre moskeer er Fredens Moske, Al-Taqwa og Grimhøjmoskeen.

De nye afsløringer kommer, efter at TV 2 blandt andet har dokumenteret, hvordan Grimhøjmoskeen har lagt lokaler til undervisning i sharialovens regler for stening og pisk.

Imamen i Fredens Moske, Radwan Mansour, kalder sig moderat muslim og siger til TV 2, at moskeen ikke har aktiviteter, der strider imod dansk lovgivning, og at man ønsker at være en aktiv del af det danske samfund.

Imamer var tavse efter hastemøde om dokumentar

Men bag lukkede døre viser imamen en anden side af sig selv og moskeen:

- Jeg giver dig et råd: Lad være med at gå til danskerne, siger imamen på de skjulte optagelser.

Til TV 2s muldvarp i dokumentarserien "Fatma" fortæller imamen en dækhistorie baseret på sande historier fra flere kilder, som TV 2 har talt med.

Historien handler om, hvordan hendes mand gentagne gange udsætter hende for vold, så hun får mærker, at manden ikke accepterer hendes nej til sex, og at han ønsker at tage en kone mere.

Ekspert: Muslimske kvinder løber risici ved skilsmisse

"Fatma" forklarer Radwan Mansour, at hun har talt med sin etnisk danske veninde, som anbefaler hende at gå til politiet. Men dette er imamen fra Fredens Moske ikke enig i.

- Det vil give problemer og skabe splittelse. I stedet for at have et mindre problem, vil de forstørre det, så det ikke længere kan løses, forklarer Radwan Mansour.

I stedet råder han "Fatma" til at sætte sin lid til gud.

- Det er bedre, at du holder ud, så længe du kan. Så kan det være, at han (manden, red.) med guds hjælp forbedrer sig.

Muslimske organisationer om Grimhøj: Der er udfordringer i visse dele af de muslimske miljøer

Derudover viser skjulte optagelser, at både Grimhøjmoskeen og Al-Taqwa-moskeen også råder TV 2s muldvarp til ikke at gå til dansk politi for at komme ud af sit voldelige ægteskab.

Hos Østjyllands Politi har an taget notits af TV 2's nye dokumentation.

- Vi har vores dialog med mange institutioner i forbindelse med Aarhus-modellen, og der er det sådan, at vi gør meget ud af det forebyggende arbejde.

- Det vil vi blive ved med at holde fast i. Der tager vi selvfølgelig stilling til, hvordan den dialog skal være, og hvordan vi samarbejder med de parter, der er, siger politiinspektør Jan Andersen.

Ifølge TV 2 har moskeerne ikke ønsket at kommentere de senest offentliggjorte optagelser.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her