*

Politi og retsvæsen

Sigtelser for menneskesmugling boomer i år

Politiet har på syv uger anholdt flere personer for menneskesmugling end i de første seks måneder sidste år.

109 personer er i løbet af årets første syv uger sigtet for menneskesmugling. i 2015 blev 72 sigtet på de første seks måneder. Foto: Benjamin Nolte/AP

Dansk politi har aldrig fanget så mange menneskesmuglere som nu, skriver metroXpress.

I de syv første uger af 2016 har politiet sigtet 109 personer for menneskesmugling. I de første seks måneder sidste år lå tallet på 72.

- Vi er begyndt at se flere, siden vi i begyndelsen af året intensiverede kontrollen.

- En del er kriminelle - andre er folk, der bryder loven for at hjælpe. Det er lige fra folk, der har taget en enkelt tur, til en sag hvor vi har sigtet en for at smugle 43 til Danmark, siger politiinspektør Kim Kliver fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til metroXpress.

Han oplyser, at en dom for menneskesmugling er på mindst 30 dages fængsel.

Grænsekontrollen fortsætter – 230.000 er blevet tjekket

- Nogle er en del af internationale netværk - og dem er vi i dialog med Europol om at opklare. Vi har taget menneskesmuglere i biler, busser og tog - ja, sågar til fods, siger han.

De fleste bor i Danmark eller i vores nabolande, men har ifølge politiet ofte samme etniske oprindelse som de personer de forsøger at smugle hertil.

Syd- og Sønderjyllands Politi har også oplevet tendensen.

- Hvor vi tog en del i begyndelsen af året, så ser der ud til, at vi den seneste uge har taget færre. Det er muligt, at menneskesmuglerne har opdaget, at vi står der, siger vicepolitiinspektør Palle Linné til metroXpress.

Fakta Så meget er asyltallet faldet efter grænsekontrollen

Dansk Folkeparti vil bruge de nye tal til at kræve mere grænsekontrol.

- Det viser jo, at grænsekontrol virker. Vi vil straks bede ministeren se på en fuldt dækkende grænsekontrol, siger retsordfører Peter Skaarup.

SF's retsordfører Lisbeth Bech Poulsen efterlyser bedre statistik.

- Der er jo voldsom forskel på, om man gør det organiseret eller har følt, man gør en god gerning ved at køre en over grænsen, siger hun til metroXpress.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Rejs hjem, og byg dit land op
Leif Høy,Horsens
I JP 12/12 (Indland) beklager Abdullah Alzein sig over, at der med de foreslåede stramninger af familiesammenføringsreglerne kan/vil gå op til fem år, før familien kan blive sammenført – i Danmark, forstås.
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Flygtningekrise

Debat: Rejs hjem, og byg dit land op

Leif Høy,Horsens
I JP 12/12 (Indland) beklager Abdullah Alzein sig over, at der med de foreslåede stramninger af familiesammenføringsreglerne kan/vil gå op til fem år, før familien kan blive sammenført – i Danmark, forstås.
Forsiden lige nu
Om temaet

Hundredtusindvis af mennesker på flugt fra krig, forfølgelse og dårlige levevilkår banker på døren til Europa.

Jyllands-Postens korrespondenter rapporterer fra migrationsbølgens frontlinjer, mens den hjemlige redaktion beskriver de historiske udfordringer, som også det danske samfund står over for.

Annonce
Redaktionen anbefaler
Mere
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her