*

Politi og retsvæsen

Syv AirBnb-lejligheder i København brugt til bordel

»Vi er overraskede over så mange tilfælde på så kort tid,« fortæller politikommissær

»Ejerne har ikke haft nogen anelse om, hvad der er foregået i lejligheden. Det viser sig, at de personer, som er i lejligheden, slet ikke er dem, som ejeren har indgået en kontrakt med igennem AirBnb«, siger Kjeld Farcinsen. Foto: Pelle Rink/Polfoto

Flere lejligheder i København er i den seneste tid blevet brugt som bordeller efter at være lejet ud gennem udlejningsportalen AirBnb.

Københavns Politi melder, at man indenfor de seneste to uger har modtaget syv sager, hvor adresser, som er udlejet igennem den populære udlejningsportal AirBnb, er blevet brugt til at huse prostitution og bordelvirksomhed.

Det fortæller Kjeld Farcinsen, politikommisær og leder af Udlændingekontrolgruppen i Københavns Politi.

»Vi har modtaget henvendelser fra flere personer, der har gjort os opmærksomme på, at der har været en mistænkelig rend af mennesker ind og ud af lejligheden. I syv lejligheder, alle udlejet igennem AirBnb, har der været tale om bordelvirksomhed«.

Politiet advarer mod Airbnb-svindel: Pas på denne fidus - der står svindlere bag

AirBnb
  • Airbnb er en online markedsplads for udlejning og booking af private lejligheder til overnatninger.
  • Hjemmesiden blev grundlagt i 2008 og genererede ifølge hjemmesidens egne tal mere end 10 millioner overnatninger de første fire år.
  • AirBnb eksisterer i over 190 lande og i mere end 34.000 byer.
  • Lige nu kan man vælge mellem mere end 300 lejemål i København.

Kilde: airbnb.dk

Ifølge Kjeld Farcinsen er der tale om prostituerede fra Rumænien, Moldova eller Brasilien. Mennesker, som AirBnb-udlejerne aldrig har været i kontakt med.

»Ejerne har ikke haft nogen anelse om, hvad der er foregået i lejligheden. Det viser sig, at de personer, som er i lejligheden, slet ikke er dem, som ejeren har indgået en kontrakt med igennem AirBnb,« siger Kjeld Farcinsen.

Han oplyser, at man i Udlændingekontrolgruppen ikke tidligere har haft kendskab til, at AirBnb-udlejede lejligheder skulle være blevet brugt til bordelvirksomhed.

»Vi er overraskede over, at der har været så mange tilfælde på så kort tid. Vi er først blevet opmærksomme på problemet igennem mediernes dækning af lignende sager fra udlandet«.

Airbnb bruges flittigt til bordelvirksomhed i Stockholm

For en uge siden anslog Stockholms Politi, at der drives bordeller på op imod 200 adresser i byen, hvoraf størstedelen lejes igennem hjemmesider som AirBnb.

»Folk er naive. De bør tænke mere på, hvem de lejer deres leligheder ud til,« udtalte Simon Häggström fra Stockholm Politis prostitutionsteam til Dagens Nyheter.

Københavns Politi og Udlændingekontrolgruppen vil nu blive bedre til at føre kontrol med aktiviteten på bordelhjemmesiderne. I flere tilfælde oplyser hjemmesiderne nemlig ikke om nogen adresse, før kunderne ringer til dem.

Kjeld Farcinsen opfordrer samtidig de mennesker, der udlejer deres lejlighed igennem AirBnb, til at lave en aftale med naboerne om at holde øje, mens man er væk.

»Og så håber vi, at denne dækning i medierne gør folk mere opmærksomme på, hvem de udlejer deres lejlighed til. Også selvom de har handlet i fuldstændig god tro«.

Hos AirBnbs hovedkontor i London udtaler man, at man fører nultolerance mod sager om bordelvirksomhed.

»Vi har et godt forhold til Københavns Politi og samarbejder med dem for at hjælpe og assistere i deres efterforskning,« skriver Simon Letouze, talsmand for AirBnb, i en mail.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her