Politi og retsvæsen

62-årig døde efter overfald: To mænd dømt for vold

Selv om offeret døde kort efter, var der ikke tale om vold med døden til følge, da to mænd overfaldt 62-årig.

Et overfald i Nibe i maj sidste år har tirsdag ved Retten i Aalborg kostet to mænd på 32 og 45 år henholdsvis seks og fem måneders fængsel.

Om natten mellem den 29. og 30. maj opsøgte de en 62-årig mand på hans bopæl. De sparkede døren ind og tildelte deres offer nogle slag med flad hånd i ansigtet og et spark i brystet.

Efter overfaldet forsvandt de igen, mens offeret søgte tilflugt hos sin kæreste, hvor han faldt sammen og døde.

Baggrunden for det voldsomme overfald var, at den 62-årige i 2014 blev dømt for i 2008 at have haft anden kønslig omgang end samleje med datteren til en af de dømtes kammerater. Derfor mente de, at han skulle have en lærestreg.

Sagen har været længe undervejs, fordi de pårørende til offeret klagede til Rigsadvokaten over, at de to mænd kun blev tiltalt for almindelig vold. De pårørende mente, at mændene burde tiltales for vold med døden til følge.

Men offeret havde dårligt hjerte, og volden var ikke så grov, at den under normale omstændigheder ville have kostet offeret livet.

Derfor blev de to mænd "kun" tiltalt og altså dømt for almindelig vold.

- Jeg er tilfreds med dommen. Den er i overensstemmelse med praksis, siger sagens anklager, Jette Rubien, til Ritzau.

De to dømte valgte begge at modtage dommen.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Bolig
Disse renoveringer kan betale sig i det tidlige forår
Nogle boligprojekter som indendørs pudse- og malearbejde kan være billigere at få lavet i den kommende tid, hvor vejret stadig er ustadigt og koldt. 
Se flere
Stjernearkitektens lovende lillesøster: Jeg elsker ikke fermenterede fårenosser, men jeg elsker traditionen
29-årige Victoria Eliasdottir er udråbt som en af Europas lovende unge kokke. Når hun ikke er i køkkenet på sin brors kunstfabrik i Berlin, drømmer hun sig tilbage til Island og blodpølse med kanel og gule beder. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her