Politi og retsvæsen

To mænd varetægtsfængslet for pengeskabsrøveri i Kiwi

Personalet blev bagbundet, da røvere stak af med 100.000 fra Kiwibutik. To mænd er fængslet i 24 dage.

To mænd på 24 og 21 år er blevet varetægtsfængslet, sigtet for særligt groft røveri.

Mandag blev de fremstillet i et lukket grundlovsforhør, hvor de foreløbig er varetægtsfængslet i 24 dage.

Politiet mener, at de to bagbandt personalet og stak af med 99.219 kroner fra en Kiwibutik på Østerbro lørdag aften.

Begge mænd nægter sig skyldige.

Det var en Kiwibutik på Nygårdsvej på Østerbro i København, som var udsat for røveri lørdag aften. En af de anholdte gerningsmænd forsvandt fra stedet i en lille, hvid bil med udbyttet fra røveriet proppet ned i en mørk skuldertaske.

Men ellers er politiet meget sparsomme med oplysninger om de anholdte mænd.

- Vi har ikke mere at sige på nuværende tidspunkt af hensyn til sagens videre efterforskning, siger efterforskningsleder ved Københavns Politi, Youssef Lharraki.

Røveriet er særligt groft, fordi personalet blev bagbundet med gaffatape, da røverne tvang sig adgang til butikkens baglokale.

- Lige omkring butikkens lukketid klokken 22 bliver der banket på en bagdør til et lagerlokale. En af de tre ansatte åbner døren og bliver derefter gennet ind i lokalet af en mand, der truer den ansatte med en pistol, siger Kenneth Jensen fra Københavns Politi.

- Han binder de tre medarbejdere med gaffatape og strips, hvorefter han tager kontanter fra et pengeskab, fortæller han.

Det lykkedes de ansatte at vriste sig fri ved egen kraft, hvorefter de alarmerede politiet om røveriet. Ingen af de tre har lidt fysisk overlast.

Politiet modtog anmeldelsen klokken 22.34.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland

Danmarksbilleder: Vinterens lys

Jyllands-Postens fotografer er vidner til både hverdagen og livets store begivenheder. Følg med her og se et nyt danmarksbillede alle hverdage.
Annonce
Annonce
Her laves 35 mio flasker vin om året: Og i tre dage opfordres til sanseløs druk
Med sine alsidige lokalklimaer og en produktion af 35 mio. flasker vin årligt er Israel en ambitiøs spiller på vinmarkedet, selv om alkohol for mange israelere er forbeholdt festdage. 
Se flere
Bolig
Husk havens gæster: Giv rigeligt med god mad, så kommer de igen
Netop nu har havens fugle brug for hjælp til at komme gennem den kolde tid. Vinterfodring er med til at hjælpe bestanden, så vi også til forår og sommer kan glæde os over solsorte, mejser og spurve. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her