Politi og retsvæsen

Rigspolitiet: Betjente risikerer at blive flyttet

Rigspolitiet skriver i et nyhedsbrev, at terrorberedskab og grænsekontrol kan betyde flytning af betjente.

Det er bl.a. grænsekontrollen som følge af flygtningekrisen, der kan betyde, at betjente skal tvangsflyttes. Foto: Carsten Rehder/AP

Betjente risikerer at blive tvunget til at flytte til en anden politikreds end den, de tilhører.

Det sker, fordi der er akut mangel på betjente i kredse som Københavns, Østjyllands, Sydsjællands og Lolland-Falsters og Syd- og Sønderjyllands Politi.

Det skriver Rigspolitiet i et nyhedsbrev ifølge TV2.

Det er det sidste års øgede terrorberedskab og grænsekontrol, der har gjort kredsene så pressede, at det nu kan resultere i tvangsflytninger.

- Der skal ikke herske nogen tvivl om, at Rigspolitiet i videst muligt omfang vil forsøge at få puslespillet til at gå op uden at skulle flytte medarbejdere, som ikke ønsker det, står der i nyhedsbrevet, der blev udsendt fredag, oplyser TV2.

Siden terrorangrebet i februar sidste år har politifolk fra forskellige dele af landet deltaget i bevogtningsopgaver i København.

Fra september var det Lolland-Falsters og Syd- og Sønderjyllands politikredse, der fik tilsendt ekstra bemanding til den øgede bevogtning ved de danske grænser.

Indtil nu har de politikredse, der har haft brug for øget bemanding, gjort brug af assistance fra de øvrige politikredse, men brugen af assistancer er ikke holdbar, vurderer Rigspolitiet.

Vi frygter stadig terror et år efter angreb i København

- Brugen af assistancer er for alle de involverede ikke hensigtsmæssigt i længden. For at nedbringe antallet af assistancer er det derfor ønskeligt at flytte polititjenestemænd til de berørte kredse, står der i nyhedsbrevet.

Konkret hvor mange der skal flyttes rundt er endnu uvist.

Formand for Fyns Politiforening, Steffen Daugaard, raser over nyheden:

- Det er en rigtig dårlig nyhed, folk har fået med på vinterferie. Det skaber frustration og bekymring blandt kollegerne, siger han til TV 2.

Hos næstformand i Politiforbundet Claus Hartmann er tonen dog en anden.

- Allerede i flerårsaftalen for politiet blev det gjort klart, at der var brug for flere betjente i de pågældende politikredse, siger han til TV2.

Han påpeger desuden, at det i polititjenestemændenes kontrakt står indskrevet, at man skal være indstillet på at flytte politikreds.

Politibetjentene vil blive flyttet til kredsene på flere måder. I første omgang vil der finde en ønskerunde sted, hvor de politibetjente der frivilligt vil flytte politikreds, kan meddele det.

Derefter opfordres polititjenestemænd i andre kredse til at overveje muligheden for at skifte.

- Hvis man søger en stilling i en af disse kredse i forbindelse med ønskeopslag, vil der være meget gode muligheder for, at man får sit ønske opfyldt, står der i nyhedsbrevet fra Rigspolitiet.

Den første ønskerunde finder sted den 3. marts 2016.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Flygtningekrise
Forsiden lige nu
Om temaet

Hundredtusindvis af mennesker på flugt fra krig, forfølgelse og dårlige levevilkår banker på døren til Europa.

Jyllands-Postens korrespondenter rapporterer fra migrationsbølgens frontlinjer, mens den hjemlige redaktion beskriver de historiske udfordringer, som også det danske samfund står over for.

Annonce
Redaktionen anbefaler
Mere
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her