*

Politi og retsvæsen

Politiet: Vores 9-mm-pistoler er gode nok

Det er polititaktik - ikke våbenstørrelse - der er afgørende for, om politiet løser opgaver tilfredsstillende.

Den 9-mm-tjenestepistol, politiet er udstyret med i dag, er tilstrækkelig.

Det siger politiinspektør ved Rigspolitiet Michael Engell Olsen.

Han er formand for en arbejdsgruppe, som blev nedsat efter skudattentatet i København 14. og 15. februar. Arbejdsgruppen har taget stilling til politiets våben, ammunition og sikkerhedsudstyr.

TV2 har beskrevet, hvordan flere af de skud, som blev affyret mod gerningsmanden til skudattentatet i København 14. februar, angiveligt ikke kunne gå igennem kulturhuset Krudttøndens tykke ruder.

- Sommetider kan man gennemskyde en rude, og sommetider kan man ikke. Det kommer an på, hvilken vinkel man står i, og om kuglen eller projektilet preller af, siger han til Ritzau.

- Vores tjenestepistoler kan løse de opgaver, vi står overfor. Det hele handler om polititaktik og om at give folk den rette uddannelse, tilføjer han.

Derfor nævnte Løkke kun den ene terrordræbte

Efter erfaringerne fra terrorangrebet i København har både politiet og Politiets Efterretningstjeneste (PET) skullet stramme op på en række punkter og procedurer.

Rigspolitiet sendte en række anbefalinger til Justitsministeriet, der blandt andet omfatter forbedret ammunition og en ny skydeuddannelse for betjente.

Og selv om Michael Engell Olsen ikke mener, der er behov for kraftigere våben, har han og resten af arbejdsgruppen under Rigspolitiet således anbefalet, at ammunitionen til både politiets almindelige tjenestepistoler og maskinpistoler bliver opgraderet.

- Politiet skal klare sig i et bredt spænd mellem opgaver, og der er måder at opgradere våben på, som kan løse flere forskellige opgaver, siger han.

Han vil dog ikke gå i nærmere detaljer:

- Udgangspunktet er stadig, at taktikken er meget mere afgørende end selve udstyret.

Politiforbundet bakker op om Rigspolitiets arbejdsgruppes arbejde.

- Vi er trygge ved, at Rigspolitiet har nedsat arbejdsgrupper, der skal se nærmere på alt fra politiets sikkerhedsudstyr og ammunition til uddannelse og våben, siger næstformand Claus Hartmann i en skriftlig kommentar til Ritzau.

- Og vi er trygge ved, at de eksperter, der er trukket ind, finder den ammunition, der tjener dansk politi bedst.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Om temaet

Lørdag den 14. februar ramte et terrorangreb København. I løbet af 16 timer blev to civile dræbt og fem politibetjente såret, inden gerningsmanden blev skudt og dræbt af politiet.

Annonce
Redaktionen anbefaler
Mere
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her