Politi og retsvæsen

Betjent arbejdede sort og udskrev fupbøder i fritiden

Politibetjent arbejdede som flyttemand i arbejdstiden, mens han udskrev fupbøder i fritiden.

En betjent og hans daværende kæreste var vant til at skrive i koder til hinanden, fordi han i sin arbejdstid som politibetjent også arbejdede sort som flyttemand, og derfor handlede mystiske sms'er ikke om penge fra fupbøder.

Det fortæller han onsdag i Retten i Næstved, hvor han er tiltalt for i sin fritid i politiets køretøjer at have udskrevet mindst 16 trafikbøder til udlændinge og have puttet pengene i egen lomme.

Anklage: Betjent tjente penge på fupbøder i sin fritid

- Jeg har tjent sorte penge som flyttemand og smed. De arbejdstider lå nogle gange i tjenestetiden, og sommetider kørte jeg fra tjeneste for at arbejde sort og for ikke at miste penge fra mit politiarbejde, siger han.

Af anklageskriftet fremgår flere kryptiske sms-udvekslinger mellem de tidligere kærester, som ifølge anklageren er koder for, at betjenten har udskrevet bøder og stukket pengene i egen lomme.

"Har en mand til 3 kilo slik", "320 udenlandske kys, 2400 danske" og "har lige stoppet en polsk mand til et kilo", skrev den tiltalte blandt andet.

Den 35-årige erkender kun tre af tilfældene, da flere af de andre beskeder ifølge ham har været koder for at være ude og lave sort arbejde - ikke fupbøder.

Anklage: Betjent gav fupbøder til fartsyndere

Parret udvekslede mellem 50 og 100 sms-beskeder hver dag, da forholdet var præget af jalousi, og betjenten fortæller, at de hele tiden var i kontakt via sms.

- Der var meget mistillid i forhold til modsatte køn. I forhold til, om der var omgang med andet køn, var det vigtigt for os at fortælle, hvem vi var sammen med, fortæller han om forholdet.

Den 35-åriges jævnaldrende ekskæreste er også tiltalt i sagen. Hun er anklaget for at have tilskyndet til lovovertrædelserne og have fået del i pengene.

Hun erklærer sig uskyldig i at have tilskyndet til forbrydelsen.

- Jeg har aldrig nogensinde tilskyndet, at han skulle gøre, som han har gjort. Jeg var rystet, da jeg fik det at vide. Jeg vidste jo godt, at han levede og åndede for at være betjent, siger hun.

Forsvarer og anklager procederer i sagen 12. februar, hvor der også afsiges dom.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Bolig
Disse renoveringer kan betale sig i det tidlige forår
Nogle boligprojekter som indendørs pudse- og malearbejde kan være billigere at få lavet i den kommende tid, hvor vejret stadig er ustadigt og koldt. 
Se flere
Stjernearkitektens lovende lillesøster: Jeg elsker ikke fermenterede fårenosser, men jeg elsker traditionen
29-årige Victoria Eliasdottir er udråbt som en af Europas lovende unge kokke. Når hun ikke er i køkkenet på sin brors kunstfabrik i Berlin, drømmer hun sig tilbage til Island og blodpølse med kanel og gule beder. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her