Politi og retsvæsen

Tiltalt om skuddrama i Field's: Vi ville bare snakke

Selv om flere mødte op i skudsikker vest og med knive, så ville de bare snakke, siger tiltalt i Filed's-sag.

Det var et forsøg på at løse en konflikt mellem to grupperinger, der tidligere havde været venner, som resulterede i, at to personer blev såret af skud i indkøbscentret Field's på Amager i marts sidste år.

En gruppe på fem og en gruppe på fire personer er tiltalt i sagen om det opsigtsvækkende skuddrama. Skyderiet skete 18. marts midt i centrets åbningstid i p-kælderen.

Forklaringen om konflikten mellem de to grupper, kommer fra en 20-årig tiltalt fra grupperingen på fem personer. Han er den første, der afgiver forklaring i sagen i Københavns Byret tirsdag.

- Min bror ringede og fortalte, at de (gruppen på fire personer, red.) var i Field's, og så blev vi (gruppen på fem personer, red.) enige om, at vi ville tage ud og snakke med dem, fortæller den 20-årige.

Flere fra den 20-åriges gruppe valgte at tage skudsikre veste på, inden de tog i Field's. Desuden medbragte de knive.

I centret tog Femmandsgruppen kontakt til firemandsgruppen på en rulletrappe. Overvågningsbilleder fra stedet viser tydeligt, at et skænderi hurtigt udviklede sig til, at flere fra vidnets gruppe stod og svingede med knive på rulletrappen. Derefter stak de af fra stedet.

- Vi vil bare væk derfra. Vi ved jo godt, at det, vi har lavet, det ikke ser godt ud, og at politiet måske er på vej, fortæller den tiltalte.

Den 20-årige og hans kammerat flygtede til en bil. Ifølge den 20-årige gav kammeraten ham besked på at blive i bilen. Kammeraten, der i øvrigt har erkendt at have skudt, forlod derefter selv bilen. Den 20-årige fulgte efter.

- Jeg siger til ham, at nu skal han lade være med at gøre noget dumt, fortæller den tiltalte tirsdag i retten.

Overvågningsbilleder fra p-kælderen viser, at den tiltalte er meget tæt på episoden på det tidspunkt, hvor skuddene formentlig blev affyret.

Der findes ikke billeder af selve skudepisoden, men overvågningsbillederne viser, at kammeraten kom løbende imod ham med en pistol i hånden.

Ved tirsdagens retsmøde skal flere af de tiltalte afhøres. Alle ni personer fra de to grupper er tiltalt for forsøg på manddrab.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Biler
Smart eller tudegrim? Ny koreansk crossover deler vandene
Hyundai går benhårdt efter at skille sig ud fra konkurrenterne i klassen for de små crossovere, og det må man sige, de gør med den nye Kona. Desværre er selve bilen et ganske gennemsnitligt produkt. 
Se flere
Fyld din bolig med stærke Wi-Fi-signaler
Måske skal du have en Mesh-router – i hvert fald hvis du har en stor bolig. Router-typen er det nye, hotte inden for trådløse netværk. Her hjælper vi dig med at sikre Wi-Fi ud i den fjerneste krog. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her