*

Politi og retsvæsen

Fængselshund har fundet mobil hos fængslet i Krudttøndesagen

Justitsminister på Facebook: Der er fundet telefon i fængselscelle efter afsløring af trafik på sociale medier

En politihund har fundet en mobiltelefon hos en af de fem mistænkte i sagen om hjælp til Omar el-Hussein, der i februar sidste år blandt andet skød mod kulturstedet Krudttønden på Østerbro i København. Foto: Tobias Nørgaard Pedersen

Efter omtale af at en af Omar el-Husseins påståede fem hjælpere ved angrebene på Krudttønden og synagogen i København angiveligt har været aktiv på de sociale medier fra fængselscellen, er hans celle blevet ransaget, og der er fundet en mobiltelefon.

Det oplyser justitsminister Søren Pind (V) fredag på Facebook.

- I nat tog en af Kriminalforsorgens hundeførere så ud til det arresthus, hvor den indsatte sidder. Aktionen resulterede i, at man fandt en mobiltelefon i hans celle, skriver Søren Pind.

Omar El-Husseins hjælper er ikke sigtet for telefonbrug

De fem mistænkte hjælpere har i over ti måneder været varetægtsfængslet, mens efterforskningen af sagen mod dem foregår. I den tid har de været afskåret fra at kommunikere med omverdenen.

Ikke desto mindre viser en undersøgelse foretaget af DR, at der hos den yngste af dem - en 19-årig mand - har været aktivitet på hans profiler på internettet, mens han har siddet varetægtsfængslet.

Advokat om 19-årig: Går ud fra at fængslet har kontrol

Aktiviteten er især sket i november og december og typisk om natten.

- Det er helt uacceptabelt. Jeg bad derfor om, at sagen blev undersøgt til bunds, skriver justitsministeren.

Den varetægtsfængslede mand flyttes nu til et andet arresthus, og opmærksomheden på de andre, der er fængslet i forbindelse sagen om drabene ved Krudttønden og synagogen vil ifølge ministeren blive skærpet.

Samtidig vil Søren Pind styrke indsatsen mod ulovlig besiddelse af mobiltelefoner i fængslerne.

- Det her forløb bekræfter mig i, at det er helt nødvendigt, at vi styrker indsatsen, skriver Pind på Facebook.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Om temaet

Lørdag den 14. februar ramte et terrorangreb København. I løbet af 16 timer blev to civile dræbt og fem politibetjente såret, inden gerningsmanden blev skudt og dræbt af politiet.

Annonce
Redaktionen anbefaler
Mere
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her