*

Politi og retsvæsen

49-årig var involveret i ballade ved sygehus: "Vi er ikke slagsbrødre"

Ayhan Tuncer ville besøge sin alvorligt syge far, da han onsdag blev involveret i uro ved Slagelse Sygehus.

Den 49-årige Ayhan Tuncer afviser, at gruppen på 25-30 mennesker skulle have været truende over for personalet på Slagelse Sygehus onsdag aften. Foto: Jens Henrik Daugaard

Sammen med i alt 25-30 andre personer dukkede 49-årige Ayhan Tuncer onsdag aften omkring kl. 19 op på Slagelse Sygehus for at besøge sin far, der mandag blev indlagt akut med en alvorlig blodprop i hjernen.

Kort efter var manden med tyrkisk baggrund involveret i uroligheder, der bl.a. involverede flere politifolk, der trak stave, efter sygehusets personale havde følt sig truet af den fremmødte gruppe.

Selv afviser Ayhan Tuncer, at gruppen opførte sig truende.

»Jeg kender ikke til, at personalet skulle være blevet truet eller udsat for vold. De må sige, hvem der skulle have gjort det,« siger han.

»Vi er ikke voldelige eller slagsbrødre. Vi var der for at sige farvel og tage hånd om et familiemedlem, der er alvorligt syg,« siger han.

Urolighederne opstod ifølge Ayhan Tuncer, efter han allerede tirsdag første gang forsøgte at finde en løsning på, hvordan den store gruppe af pårørende kunne komme på besøg på hospitalet. Han gik i dialog med en sygeplejerske, der imidlertid afviste af finde en løsning, siger han.

Søren Pind lover hård straf for trusler

Da dialogen ikke gav noget resultat, mødte gruppen op onsdag for at besøge patienten. Alle de fremmødte var familiemedlemmer og bekendte til den indlagte, siger Ayhan Tuncer.

»Da vi kom onsdag aften, fik vi at vide af en sygeplejerske, at hendes kollega skulle være blevet truet. Da vi var flere på afdelingen, valgte de at tilkalde politiet. Det blev vi forbavsede over. Politiet kom og bad os om at forlade lokalet. Vi spurgte hvorfor, hvorefter politiet begyndte at skubbe folk fra gruppen. Og så opstod der tumult,« siger Ayhan Tuncer.

Pårørende forsøgte at stoppe optøjer på sygehus

Han er kritisk over for politiet og sygehusets ageren i sagen og mener, at sygehuset bør udarbejde en plan for, hvordan man håndterer store grupper, der ønsker at besøge pårørende på sygehuset.

Personalet på Slagelse Sygehuset tilkaldte klokken 19.28 politiet, fordi de følte sig truet af gruppen på 25-30 personer. Personalet søgte tilflugt i et personalerum, mens de ventede på politiet.

Da politiet nåede frem, trak et par betjente stavene ifølge politiet på grund af urolighederne. To personer fra den fremmødte gruppe kom efterfølgende på skadestuen for at få behandlet skader efter mødet med politistavene. Derudover blev ruden på en patruljevogn smadret.

To borgere, en 27-årig mand og en kvinde på 48 år, blev anholdt og sigtet efter at være blevet afhørt af politiet. De er begge sigtet for at overtræde straffelovens bestemmelser om forstyrrelse af den offentlige orden.

Politiet brugte knipler mod truende flok på sygehus

Torsdag har politiet rejst sigtelser mod yderligere to personer. Det drejer sig om en 29-årig mand fra København og en kvinde på 47 år fra Holbæk, der er sigtet for henholdsvis trusler mod en politibetjent og trusler mod en sygeplejerske.

Politiet oplyser, at gruppens medlemmer har anden etnisk herkomst end dansk og kommer fra »en personkreds, vi normalt ikke forventer ballade fra.«

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu

Sherlock Holmes’ danske mareridt

Verdens største detektiv klarede de fleste opgaver med bravour – men i Danmark måtte han, eller rettere hans skaber, Arthur Conan Doyle, give op over for folk, der udnyttede ham.
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her