*

Politi og retsvæsen

Konservative støtter hårdere straffe efter sygehusoptøjer

Optøjer på Slagelse Sygehus får justitsministeren, DF og De Konservative til at efterlyse hårdere straffe.

Foto: Christian Klindt Sølbeck

Der er opbakning til kravet om hårdere straffe i kølvandet på episoden, hvor en gruppe på op mod 30 personer udviste truende adfærd overfor personalet på Slagelse Sygehus, slog to samt smadrede en rude på en politibil onsdag aften.

Justitsminister Søren Pind (V) kvidrede straks om hårdere straffe på det sociale medie Twitter, Dansk Folkeparti meldte sig i støttekoret, og De Konservative synger nu beredvilligt med.

- Det vidner lige præcis om, hvad det er for en udfordring, vi har, og hvad det er for en integration, som ikke er lykkes i Danmark.

- Og hvorfor det er nødvendigt at have diskussionen om, hvor mange folk der kan komme hertil, så vi kan nå at integrere folk.

- Jeg aner ikke, hvad strafferammen er i dag, men jeg kunne ikke forestille mig, at den er særlig hård. Det har vi jo generelt ikke i Danmark, men så må vi stramme op og tage fat, siger Søren Pape, formand og retsordfører for De Konservative.

Gruppen var angiveligt mødt op for at besøge en ældre mand, som er indlagt på sygehuset.

Advokater revser ministers lynvarsling om strafhop

Ifølge politiets vagtchef blev gruppen bedt om at besøge patienten i mindre hold, hvorefter de blev "truende og aggressive".

To blev sigtet for "grov forstyrrelse af ro og orden på et offentligt sted", før de begge blev løsladt.

Politiet brugte knipler mod truende flok på sygehus

Hvis du ikke ved, hvad strafferammen er i dag, er det så ikke ukonstruktivt at tale om hårdere straffe?

- Jo, det kan man sige. Men hvis man kan finde på det, trænger den åbenbart til at blive strammet op.

- Straf, straf, straf er ikke altid løsningen, men når det handler om personfarlig kriminalitet, vil vi stort set altid være fortaler for hårdere straffe, siger Søren Pape.

Flere sigtes efter ballade på sygehus

Du nævner, det kan skyldes dårlig integration. Kunne etniske danskere ikke være i stand til det samme?

- Jeg har i hvert fald aldrig hørt om det. Jeg tror ikke, at det ligger i vores tankesæt og kultur. Det gør man bare ikke. Men hvis de gjorde, ville det være lige så slemt.

- Det her viser mere, at det er et tankesæt og en kultur, vi skal have gjort op med. Det viser, at man fastholdes i nogle mønstre, man skal ud af, og at integrationen ikke fungerer, siger Søren Pape.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
For 10. år i træk kan Aarhus bryste sig af at have landets bedste sygehus
Aarhus Universitetshospital er kåret som Danmarks bedste store sygehus af fagbladet Dagens Medicin. Det er resultatet af en holdindsats, siger både medarbejdere og ledelse om placeringen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her