Overblik: Nytårsnatten set gennem blå blink

Én er omkommet, adskillige brande, men færre fyrværkeriskader end i 2014. Her får du et overblik over, hvordan nytårsnatten forløb.

Artiklens øverste billede
Tidligt i morges måtte brandvæsnet rykke ud til en brand i et butikscenter i Rødovre.

Når danskerne skyder det nye år ind, er det ikke usædvanligt, at politi, brandvæsen og falckreddere får travlt.

Den seneste nytårsnat var ingen undtagelse, og her får du et overblik over, hvad de måtte rykke ud til.

Tidligt i morges kunne Falck meddele, at man var rykket ud til 179 brandopgaver. Det er 42 flere end i fjor, og det gjorde natten til det travleste nytår i seks år målt på antal af udrykninger.

F.eks. er en person omkommet ved en brand i et hus i Vium ved Videbæk i Vestjylland.

Brandvæsnet rykkede ud til branden lidt efter midnat. Da de ankom, var huset fuldstændig udbrændt. Kun murene står tilbage, fortæller vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi Anders Olesen til Ritzau.

Mandskab fra Beredskabsstyrelsen fandt fredag eftermiddag liget af en person i nærheden af huset. Der menes at være tale om husets 54-årige kvindelige beboer, oplyser Anders Olesen.

Travlheden forsatte ud på de tidlige morgentimer, hvor brandvæsnet bl.a. måtte rykke ud til en voldsom brand i en butiksarkade i Rødovre. Flammerne fik fat i tagkonstruktionen og spredte sig efterfølgende. Branden er nu under kontrol, men der forestår endnu en del efterslukningsarbejde, oplyser Peter Grønbæk, vagtchef ved Københavns Vestegns Politi, til Ritzau.

Også Hovedstadens Beredskab fik noget at se til. Her måtte man tidligt fredag morgen rykke ud til en større brand ved en roklub i Hvidovre. Der er tale om Søpejdernes roklub, hvor klubhuset er næsmest er udbrændt.

Det var ikke kun ildebrande, som man måtte tage sig af. Som vanligt måtte der sendes flere ambulancer ud til danskere, der var kommet galt af sted med fyrværkeri.

I alt kørte 75 ambulancer ud til skader, som havde med fyrværkeri at gøre. Tallet 75 er en del lavere end i fjor, hvor ambulancerne måtte rykke ud 100 gange.

Det oplyser Region Sjællands AMK-vagtcentral, der har indsamlet nytårsdata for akutberedskabet fra landets fem regioner, i en pressemeddelelse.

Travlest havde man i Region Hovedstaden, hvor man rykkede ud til 37 fyrværkeriskader. Til sammenligning rykkede man blot ud til fire skader i Region Sjælland, hvor man havde mindst at se til.

Af de 75 skader har man registreret 28 øjenskader og 26 håndskader.

I alt har 10 danskerne fået alvorlige øjenskader, fortæller John Thygesen fra Region Hovedstadens øjenafdeling på Glostrup Hospital  til Ritzau. Han indsamler hvert år data fra landets fem regioner om alvorlige øjenskader.

Værst gik det udover en 15-årig aarhusiansk pige, som fik fjernet det ene øje, efter et skud fra et batteri ramte hende i ansigtet.

I modsætning til i 2014, hvor tre mænd døde i to forskellige ulykker med ulovlige krysantemumbomber, er der i år ikke registret nogen dødsfald pga. fyrværkeriulykker.

Nytårsnatten forløb heller ikke uden færdselsuheld. En 62-årig mand er hårdt kvæstet, efter han blev påkørt af en spirituspåvirket flugtbilist. Ulykken skete i Videbæk, og bilisten - en 70-årig mand - er nu anholdt.

Den 62-årige var lige efter ulykken i livsfare, men hans tilstand bedrede sig i løbet af fredagen.

Derudover er en 46-årig kvinde fredag morgen blevet udsat for et voldsomt overfald i en lejlighed i Sydhavnen i København.

Kvinden blev bl.a. stukket med en kniv og slået med et stumpt redskab. En 61-årig mand er efterfølgende blevet sigtet for drabsforsøg og varetægtsfængslet i fire uger.

Tidligt på dagen fredag oplyste politiet, at kvinden var i livsfare efter overfaldet. Fredag eftermiddag er efterforskningslederen ved Københavns Politi Gunnar Nørager ikke klar over, om hun stadig er i livsfare.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.