Annonce
Politi og retsvæsen

Natklub får bøde på 10.000 kroner for salg af lattergas

Det er blevet forbudt at sælge lattergas for at opnå en rus, og nu har den første natklub fået bøde.

Det har kostet Lusso, en eksklusiv restaurant og natklub i København, en bøde på 10.000 kroner at sælge lattergas til sine gæster i foråret. Beværtningen har samtidig fået konfiskeret 243 lattergaspatroner.

Det er de seneste år blevet populært i festmiljøer at inhalere lattergas for at få en kort rus på omkring 30 sekunder. Det blev typisk gjort på den måde, at en ballon blev fyldt med gassen, som så blev inhaleret.

Flere steder i det danske natteliv har lattergas stået på menukortet side om side med drinks og alkohol. Men 1. april i år blev det forbudt at sælge lattergas med det formål at opnå en rus. Det kan nemlig være livsfarligt.

Sagen mod den københavnske natklub er den første af sin slags. Beværtningen blev mandag i Københavns Byret idømt en bøde på 10.000 kroner - netop den straf, som anklageren ifølge anklageskriftet krævede.

Natklubben har ifølge anklageskriftet udbudt lattergas i maj i år. Direktøren for Lusso, Patrick Ilario Ferrari, siger tirsdag til Ritzau, at han ikke har nogen kommentarer til sagen.

Det er ikke kun i København, at klubber og værtshuse har udbudt den populære gas. Sundhedsstyrelsen skriver i et notat fra foråret, at styrelsen har fået et stigende antal henvendelser om den nye trend i festmiljøerne i København, Aarhus, Middelfart og Aalborg.

Styrelsen skriver samtidig, at indtagelse af gas fra gaspatroner produceret til industrielt brug kan have alvorlige konsekvenser.

I modsætning til den lattergas, som eksempelvis fås hos tandlægen, er lattergassen produceret til industrielt brug nemlig ikke opblandet med ilt.

I værste tilfælde kan det være livsfarligt og føre til kvælning på grund af iltmangel. Det sker ved vedvarende inhalation og særligt, hvis det bliver blandet med andre rusmidler, skriver Sundhedsstyrelsen.

Lattergaspatroner til industrielt brug bruges blandt andet som drivgas til flødeskumssifoner.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Bolig
Danskernes design: Vi eksperimenterer på badeværelset, men køkkenet skal stadig være hvidt
Individualitet, farver og sanselighed er blandt nøgleordene, når blikket kastes på de nye køkkener og badeværelser. Det individuelle præg er centralt, ligesom behovet for at nyde materialer og design fylder. 
Se flere
Kan en sms få flere ledige i arbejde? Norddjurs Kommune gør forsøget
En daglig sms og en lille video kan måske hjælpe flere ledige i job i Norddjurs Kommune. Et nyt forsøg mellem kommunen og Aarhus Universitet sætter fokus på at styrke selvtilliden blandt de jobsøgende. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her