Annonce
Politi og retsvæsen

Politiet vil ikke kommentere påstand om løgn i Tibet-sag

Københavns Politi bekræfter, at betjente talte om at tage et tibetansk flag fra en borger under præsidentbesøg

Københavns Politi vil ikke svare direkte på en beskyldning om, at Folketinget er blevet ført bag lyset i sagen om håndteringen af den kinesiske præsidents besøg i 2012.

Seks borgere med sympati for Tibet fører en retssag mod politiet for ulovlig frihedsberøvelse.

De har sagt, at politiet greb ind, da de ville vifte med Tibets flag.

I forbindelse med retssagen er politiet blevet tvunget til at frigive den interne radiokommunikation.

Og her bekræftes det, at betjente var meget opmærksomme på folk, der viftede med Tibets flag, oplyser Støttekomiteen for Tibet fredag.

"Tag flaget fra dem", lød det for eksempel.

Den interne radiosnak flugter ikke umiddelbart med den forklaring, som politiet via Justitsministeriet tidligere har givet Folketingets Retsudvalg.

Heri afviste politiet at "have haft til opgave at forhindre fredelige demonstrationer, herunder fremvisninger af flag".

Støttekomiteen for Tibet konkluderer fredag i en pressemeddelelse, at politiet har løjet over for Folketinget.

I et skriftligt svar sent fredag forholder Københavns Politi sig ikke til udsagnet.

- Det er korrekt, at der er fremkommet en optagelse af en samtale mellem en politipatrulje og en radiooperatør i KSN vedrørende fratagelse af et tibetansk flag i forbindelse med det kinesiske statsbesøg i 2012, skriver sekretariatschef Jesper Kofoed til Ritzau. KSN står for kommandostationen.

I øvrigt oplyser han, at politiet har orienteret rigspolitiet om optagelsen, sådan at Justitsministeriet kan blive orienteret.

Det er ikke klart, om dette betyder, at ministeriet nu vil følge op på svaret til retsudvalget.

Det var Enhedslistens Pernille Skipper, som 9. april sidste år fik en lodret afvisning, da hun spurgte, om politiet var gået efter personer, der viftede med Tibets flag.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland

Danmarksbilleder: Alt forladt...

Jyllands-Postens fotografer er vidner til både hverdagen og livets store begivenheder. Følg med her og se et nyt danmarksbillede alle hverdage.
Annonce
Annonce
Polaroid Originals OneStep 2: Det klassiske Polaroid er tilbage
Fascinationen ved gammel teknologi vil ingen ende tage – hvor irrationel den nu engang kan være. De overmættede og udtværede Instagram-filtre på mobilen er ikke længere nok. Der er kommet stor efterspørgsel på den ægte vare. 
Se flere
Tip: Slip af med sommerkiloene uden straf
Hvad skal der til, for at det søde liv fra sommerferien ikke sætter sig som permanente ekstra kilo på sidebenene? Det giver to ernærings- og træningseksperter deres råd til her. 
Se flere
Viden
Romernes 2.000 år gamle veje præger stadig Europas økonomi
Romerrigets oldgamle vejnet har indflydelse på, at nogle områder i enkelte lande stadig er økonomisk velstillede, mens andre ikke er, konkluderer nyt dansk studie. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her