Politi og retsvæsen

Alle fem sårede politifolk er udskrevet efter angreb

Københavns Politi meddeler, at alle fem politifolk, som blev såret under weekendens terrorangreb, er udskrevet.

Foto: Lars Krabbe

Alle fem politifolk, som blev såret ved terrorangrebene i weekenden, er nu udskrevet fra hospitalet.

Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse tirsdag eftermiddag.

- De har det efter omstændighederne godt, men er selvfølgelig påvirkede af hændelserne, lyder det i meddelelsen.

En af de fem betjente blev allerede udskrevet søndag.

Ifølge Ritzaus oplysninger blev de tre betjente ved det første angreb ved kulturcaféen Krudttønden på Østerbro ramt af skud i henholdsvis en arm, et ben, og flere steder overfladisk af skudfragmenter.

Ved det andet angreb ved synagogen i Krystalgade, blev to betjente ramt. Den ene i armen og den anden i benet. Hos en af de betjente, som blev ramt i armen, gik kuglen igennem armen og passerede tæt forbi brystet.

Chefpolitiinspektør Torben Mølgård Jensen siger, at der som følge af weekendens begivenheder stadig er rigtig meget politi i København.

- For at sikre borgernes tryghed og de kommende arrangementer i byen, har vi indtil videre besluttet at opretholde et meget højt politiberedskab, siger han i meddelelsen.

Terrordræbt Synagoge-vagt begraves onsdag eftermiddag

Politiet er i tæt kontakt med PET og Rigspolitiet om trusselsvurderingen og beredskabsniveauet og justerer løbende indsatsen.

Politiet har fået talrige, brugbare henvendelser fra offentligheden i forbindelse med angrebene. Henvendelserne har ifølge politiet været af "væsentlig betydning i en meget vanskelig situation, hvor tid var en afgørende faktor."

Trossamfund: Flere danske jøder bliver chikaneret

- Vi har modtaget tusindvis af henvendelser fra offentligheden via 114, og mere end 300 opkald vurderes at have haft betydning for efterforskningen, siger politidirektør Thorkild Fogde i meddelelsen.

- Det har været den største, uvarslede politiindsats i nyere tid, og indsatsen har involveret et stort antal politifolk fra hele landet, lyder det.

Der vil blive lavet en samlet evaluering af politiets indsats ved weekendens terrorangreb i København.

- Før vi har det overblik, kan vi ikke kommentere på enkelte dele af politiindsatsen. Heller ikke de meldinger i pressen om, at politiets våben var defekte ved synagogen, siger pressemedarbejder Steen Hansen til Ritzau.

Basketball minder os om Dan Uzan fra Krystalgade

 

»Han var virkelig sådan en ven, man bare kunne stole på«

Politiet takker i meddelelsen for den sympati og opbakning, der er kommet fra alle sider:

- Både fra politisk hold, på de sociale medier, i breve og mails, med blomster og i politifolkenes daglige møder med befolkningen rundt omkring i byen.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Om temaet

Lørdag den 14. februar ramte et terrorangreb København. I løbet af 16 timer blev to civile dræbt og fem politibetjente såret, inden gerningsmanden blev skudt og dræbt af politiet.

Annonce
Redaktionen anbefaler
Mere
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her