Politi og retsvæsen

Far til gerningsmand: ”Jeg er lige så chokeret som resten af verden”

Faren til den mand, der af politiet betragtes som personen bag lørdagens terrorangreb, er rystet over det, der er sket.

Foto: Tobias Nørgaard Pedersen

Han fik det at vide af politiet, som ringede til ham. Derefter blev han fyldt med chok.

Sådan siger faren til Omar Abdel Hamid el-Hussein, da Jyllands-Posten i dag møder ham i døren til hans lejlighed et sted i København.

”Jeg er ligeså chokeret som resten af verden er. Jeg fik det at vide af politiet, som ringede til mig,” siger faren, og forklarer, at han ikke ønsker at uddybe sagen mere.

Faren ønsker at være anonym, men Jyllands-Posten kender hans navn.

Ifølge flere kilder var Omar Abdel Hamid el-Hussein en del af bandemiljøet omkring Mjølnerparken på Nørrebro i København. Han har også tidligere været dømt for at særdeles voldsomt knivstikkeri, ligesom flere medier skriver, at han var aktiv thai-bokser.

Mistænkte for terrorhjælp varetægtsfængslet i 10 dage

Omar Abdel Hamid el-Hussein døde sent lørdag nat efter en skudveksling med politiet foran opgangen på Svanevej 1.

Siden har politiet været i gang med flere ransagninger rundt omkring i København. I dag er to personer blevet varetægtsfængslet i 10 dage. De er blandt andet sigtet for at have været med til at fremskaffe våben til Omar Abdel Hamid el-Hussein.

Tidslinje: Terrorangrebene i København i tekst og video

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Om temaet

Lørdag den 14. februar ramte et terrorangreb København. I løbet af 16 timer blev to civile dræbt og fem politibetjente såret, inden gerningsmanden blev skudt og dræbt af politiet.

Annonce
Redaktionen anbefaler
Mere
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her