Politi og retsvæsen

Thorning: Alt tyder på terror

Statsminister Helle Thorning-Schmidt vil sætte alle ressourcer ind for at finde de to eftersøgte gerningsmænd efter dagens attentat på "Krudttønden."

En blev dræbt og tre såret ved angrebet på Krudttønden. Foto: Niels Hougaard

Attentatet på Krudttønden på Østerbro lørdag eftermiddag, hvor en mand blev dræbt og tre politibetjente blev såret, er efter al sandsynlighed et terrorangreb. Det mener Danmarks statsminister Helle Thorning-Schmidt (S).

”Danmark er i dag blevet ramt af en kynisk voldshandling. Alt tyder på, at skyderiet på Østerbro var et politisk attentat og dermed en terrorhandling. Mine tanker og dybeste medfølelse går til ofrene og deres pårørende," siger statsministeren i en pressemeddelelse.

"Skudattentatet er en handling som fylder mig med dyb vrede. Alt vil blive sat ind på at finde de skyldige og bringe dem for en domstol."

Alle ressourcer sat ind

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) kalder attentatet en kynisk voldshandling. Foto: Joachim Adrian
Derfor bliver alle ressourcer nu sat ind, understreger Thorning. 

"Politiet er i fuldt beredskab over hele landet. Alle ressourcer er sat ind. Myndighedernes førsteprioritet nu og her er at fange gerningsmændene."

Arrangør: Vilks knugede min hånd og fortalte vittigheder

Umiddelbart efter skyderiet trådte Den Nationale Operative Stab sammen under ledelse af Rigspolitiet, og regeringens sikkerhedsudvalg mødtes kl. 18 lørdag for at diskutere sagen.

"Jeg vil opfordre alle til at bakke op om myndighedernes arbejde. Vi står foran nogle svære dage, hvor vores sammenhold vil blive testet. Men i Danmark vil vi aldrig bøje os for vold,” siger statsministeren.

Løkke: Det er terror

Også Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, mener, der er tale om et terrorangreb.

"Jeg fyldes med afsky og forfærdelse over det terrorangreb, der i dag har kostet et liv og såret tre. Mine tanker går til den dræbte og de sårede politimænd samt deres familier og pårørende. I har min dybeste sympati og respekt," skriver han på sin Facebook og fortsætter:

"Uden at kende motiv og gerningsmænd står et klart: Det er en fej handling og et angreb på den fredelige og demokratiske måde, vi har valgt at leve vores liv på i Danmark. Vi skal sætte alle kræfter ind på at finde de skyldige, så de kan blive stillet til ansvar for deres handlinger."

Portræt: Derfor tegnede Lars Vilks Muhammed som hund

Politi massivt til stede

Attentatet fandt sted lørdag eftermiddag under et debatarrangement med Muhammed-tegner Lars Vilks. I 2007 udlovede al-Qaeda en dusør på 150.000 dollars svarende til 115 mio. kr. til den person, der ville dræbe den svenske tegner og kunsthistoriker. Årsagen var en tegning af Vilks, hvor han afbilleder profeten Muhammed som en hund.

Han er siden dengang blevet overfaldet, hans hjem er sat i brand og tre mænd er sigtet for terrorisme rettet imod ham. Derfor er der altid ekstra sikkerhedsforanstaltninger, når Vilks holder foredrag - og derfor var politiet allerede massivt til stede inden, attentatet fandt sted.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Om temaet

Lørdag den 14. februar ramte et terrorangreb København. I løbet af 16 timer blev to civile dræbt og fem politibetjente såret, inden gerningsmanden blev skudt og dræbt af politiet.

Annonce
Redaktionen anbefaler
Mere
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her