Annonce
Politi og retsvæsen

Arrangør: Vilks knugede min hånd og fortalte vittigheder

Lars Vilks tog det med humor, da han lå på gulvet under voldsom skudepisode, fortæller arrangør af debatmøde.

Det var en fuldstændig surrealistisk oplevelse for debatarrangøren Helle Merete Brix, da et debatmøde pludselig blev forvandlet til et skuddrama i kulturhuset Krudttønden i København.

Hun sad på scenen sammen med en af hovedgæsterne Lars Vilks, da skyderiet begyndte.

- Jeg sad ved siden af Vilks oppe på scenen, så vi blev nærmest gennet ud sammen. Der var så et rum, hvor vi blev bedt om at lægge os ned.

- Lars Vilks og jeg fortalte dårlige vittigheder til hinanden, og vi holdt hinanden i hånden, og så tænkte jeg, at det går nok, siger Helle Merete Brix.

- Lars Vilks sagde, at man siger, at livet er forbi, når man er fyldt 60. Men det passer jo ikke Helle Merete. Vi måtte holde gejsten oppe, fortæller Helle Merete Brix.

Den svenske tegner er 68 år. Han har tidligere vakt vrede blandt religiøse for blandt andet en tegning af profeten Muhammed.

En person er dræbt og tre betjente såret under skyderiet, og Helle Merete Brix nåede at opfatte, at en eller flere personer forsøgte at "skyde sig ind til bygningen", før sikkerhedsvagter fik hende og den svenske tegner ud af rummet.

Alle debatdeltagere blev flyttet til et sidelokale, efter at sikkerhedsvagter råbte: "Lars, denne vej ud!" Siden blev den svenske tegner ifølge debatarrangøren bragt til et sikkert og hemmeligt sted af politiet.

Lidt senere blev de øvrige deltagere ført tilbage til konferencelokalet, og her besluttede en af paneldeltagerne at fortsætte sin præsentation.

- Publikum havde åbenbart sagt, at det var fint. Alle var forbløffende rolige, og hun talte om vigtigheden af ytringsfrihed i kunsten, siger Helle Merete Brix, som siden kom ind.

- Jeg blev paf, men tænkte så, at det var en glimrende idé. I stedet for at folk går i panik, var det også i sagens tjeneste at sige, så fortsætter vi.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her