Annonce
Politi og retsvæsen

Sextiltalt havde "en aftale med Gud"

ADHD-medicin lavede alt om til beskeder fra Gud, siger 41-årig fynbo om sexforbrydelser mod mindreårige.

Det var generthed og impotens som bivirkning af ADHD-medicin, der fik den 41-årige CJ til at begå grove seksuelle overgreb mod to mindreårige piger tilbage i efteråret 2012.

Sådan lyder forklaringen i dag fra den tiltalte ved byretten i Odense, hvor den 41-årige overraskende har valgt at bryde tavsheden og udtale sig.

Ved retsmødet har anklager Lenette Skak oplæst rapporten fra grundlovsforhøret i juli 2013, hvor den 41-årige første gang aflagde forklaring.

Fakta om sagen

Den 41-årige CJ fra Odense er tiltalt i en af de senere års groveste seksualforbrydelser mod mindreårige.

Han er tiltalt for dobbelt voldtægt mod to piger på 10 og 11 år, andre former for seksuelt misbrug af pigerne, et forsøg på bortførelse af en voksen kvinde samt planlægning af yderligere bortførelser af mindreårige piger, der skulle voldtages og sexmisbruges.

CJ er også tiltalt for et omfattende ulovligt lager af våben og ammunition, for ulovlig produktion og våbenbesiddelse samt fremstilling og opbevaring af et stort lager af sprængstoffer. Dertil kommer adskillige andre punkter, der får anklageskriftet op på 11 forhold.

CJ benyttede en rød bil under sine overfald, men trods landsdækkende efterlysning, og selvom over 200 mænd afgav dna-prøver, blev CJ først anholdt ved en tilfældighed.

Den 1. juli 2013 udbrød der brand på hans bopæl, og under politiets gennemgang af bopælen opdagede man effekter, der satte ham i forbindelse med "manden med den røde bil." Han blev anholdt og afgav under afhøring en delvis tilståelse.

Under retssagen, som begyndte tirsdag den 4. november, afviste den tiltalte at udtale sig. Han tilstod dog en række af tiltalepunkterne i det omfangsrige anklageskrift, men nægter dog voldtægt mod de to mindreårige piger.

Desuden er den 41-årige selv gået i afhøringsskranken for at fortælle om bortførelsen og den seksuelle mishandling af de to små piger samt forsøg på bortførsel og voldtægt mod en voksen kvinde i samme periode.

Både ved den lejlighed og i dag i retten forklarer CJ, at han indtil for fem år siden var ateist, men siden har efter omfattende studier af filosofi været gennem en form for religiøs vækkelse.

Sexkrænker bryder tavsheden: Jeg vil tale

Sextiltalt nægter voldtægt mod småpiger

Siden har han været overbevist om, at der kun var ham og Gud, og han har følt sine handlinger styret af Gud.

"Det var som om, at alt var beskeder til mig, og at der kun var Gud og mig i verden. Jeg troede, at Gud var "The great pretender"," fremgår det af bt.dk's liveblog fra retten.

Han fortæller, at han fortolkede alt, han hørte og så, som et budskab fra Gud.

"Hvis jeg hørte en sang i radioen eller så en film, så troede jeg, den havde et budskab til mig," forklarer han ifølge TV 2 Fyns liveblog.

Både under grundlovsforhøret og i dag har han forklaret, at ADHD-medicinen gav ham impotens, og at det var en væsentlig grund til til de seksuelle overgreb.

Det er for første gang under sagen kommet frem, at CJ har ADHD og har været medicineret dagligt. Han har i dag forklaret, at han tog for meget ADHD-medicin, og han har også forklaret, at han lider af udpræget generthed.

"41-årig var sprængstof-amatør"

"Manden i den røde bil" havde uhyggelig sex-garage

"Så begyndte det hele at blive drejet, som om alt det var beskeder til mig. Det kan jeg så godt se bagefter, at det er mig, der har tolket det sådan," har den 41-årige forklaret ifølge fyens.dk.

Anklager Lenette Skak bebudede i sidste uge, at CJ's egne dagbogsnotater vil indgå i anklagemyndighedens beviser, og hun har i dag fremlagt nogle af CJ's skriverier, der vidner om en langvarig fascination af små piger.

Han siger, at siden han så filmen "Lolita", har han opfattet børn i puberteten som "en eller anden form for magiske engle," der skulle kunne kurere hans manglende potens.

Men ifølge anklagemyndigheden forsøgte han sig først med et overfald på en voksen kvinde.

Ifølge fyens.dk har anklager Lenette Skak læst en passage fra CJ's dagbog op, som hun mener er en beskrivelse af CJ's forsøg på at bortføre en voksen kvinde en tidlig morgen i Odense midtby.

Overfaldet mislykkedes, idet kvinden råbte op og gjorde så meget modstand, at hun slap væk. Kvinden, der bor i England og mener at kunne genkende den tiltalte ved en konfrontation, er indkaldt som vidne og skal afgive forklaring i Odense på onsdag.

Jeg er nødt til at have en lille pige først, ellers kommer jeg aldrig videre. Min potens har heller ikke fungeret. Jeg er nødt til at have en lille pige," har han skrevet i sin dagbog
Citat fra den tiltalte CJ's dagbog ifølge fyens.dk

"Hehe, meget dårlig ninja her. Der er meget stor forskel på en voksen kvinde og en lille pige. Det er for stort et spring. Jeg er nødt til at have en lille pige først, ellers kommer jeg aldrig videre. Min potens har heller ikke fungeret. Jeg er nødt til at have en lille pige," har han skrevet i sin dagbog, skriver fyens.dk.

Ifølge bt.dk sagde CJ:

"Jeg er nødt til at have en pige. Jeg er nødt til at prøve med en lille pige, som ikke er farlig, så jeg ved, hvordan det foregår. Jeg skal have et forsøg på en nem lille - ellers er jeg strandet her for evigt (potensproblemer, red.). Jeg prøver igen på en lille i morgen. Det kan godt være, jeg er svag og en kylling. Jeg prøver, og hvis det lykkes kan jeg komme videre," skriver CJ blandt andet.

I dagbogsnotaterne skriver han også, at "den store" har kradset og skreget. "Hun skreg som en stukken gris, så det kunne høres," skrev han, beretter fyens.dk.

Ifølge anklagemyndigheden er der tale om den voksne kvinde, som CJ pure har afvist at have rørt ved, og i retten forklarer CJ nu, at der er tale om en anden kvinde, han har haft helt almindelig sex med.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her