Forsvaren: Derfor skal internetpirat gå fri

Forsvaret i den store hackersag fremlægger argumenter for, hvorfor svensk hacker skal frifindes.

Artiklens øverste billede

Er det mystiske bagmænd, der har fjernstyret den svenske internetaktivist og hacker Gottfrid Svartholm Wargs computer eller ej?

Det er den sandsynligvis – og det kan i hvert fald ikke udelukkes. Derfor skal svenskeren frifindes. Det er kernen i forsvarsadvokat Louise Højs argumenter, da hun fredag formiddag begynder sin afsluttende procedure i Retten på Frederiksberg.

"Min klient har efter bedste evne forsøgt at komme med nogle bud på, hvordan hans computer kunne være fjernstyret. Selvfølgelig er han ikke kommet med en færdig forklaring på, hvordan det er sket, for han vidste ikke, det skete og han har  ikke haft mulighed for at undersøge sin computer selv efterfølgende," sagde hun i Retten.

Det er 13. dag i retssagen, der bliver kaldt danmarkshistoriens største hackersag. Svenske Warg og en 21-årige dansker JKT er tiltalt for at stå bag det hidtil største elektroniske indbrud i offentlige registre herhjemme.

Det drejer sig blandt andet om politiets kriminalregister over dømte personer og det såkaldte Schengen-register over internationalt efterlyste personer.

Oplysningerne blev stjålet fra internetudbyderen CSC i Valby, hvor en eller flere gerningspersoner fik adgang til deres såkaldte mainframe-computer via en sårbarhed i systemet i april 2012.

I løbet af fredagen fremlægger først Louise Høj, der er forsvarsadvokat for Gottfrid Warg, og efterfølgende Michael Juul Eriksen, der fører forsvaret for den 21-årige dansker deres argumenter for, hvorfor de tiltalte skal frifindes.

Der er ingen tvivl om, at det var svenskerens computer, der blev brugt til hacker-indbruddet i CSC, men Gottfrid Warg har gennem hele sagen fastholdt, at den blev fjernstyret af andre, mens tyveriet fandt sted.

Det var blandt andet den påstand, der fik ham delvist frifundet i en lignende sag i Sverige.

Den 21-årige dansker er tiltalt for at have hjulpet Gottfrid Warg med essentielle oplysninger for at han kunne bryde ind i CSC’ systemer. Hvordan hans forsvar er bygget op, finder vi ud af i eftermiddag.

Det er tre dage siden at anklagemyndigheden med vicestatsadvokat Anders Riisager og senioranklager Maria Cingari procederede for det modsatte synspunk - hvorfor Gottfrid Warg og danskeren er skyldige.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.