Samme mand bag fynske sex-overgreb

Dna-profiler fra de to sex-overgreb på fynske skolepiger er identiske. Endnu et skridt på vejen, siger politiet.

Artiklens øverste billede
Dna-profilerne fra de to fynske sex-overgreb viser, at der er tale om samme gerningsmand.

Det er nu fastslået, at Fyns Politiet leder efter én og samme gerningsmand bag de to opsigtsvækkende sex-overgreb mod mindreårige fynske skolepiger i den seneste måned.

Fyns Politi har fået en dna-profil ud af sporene fra den seneste sex-forbrydelse - i onsdags mod en 10-årig pige ved Refsvindinge på Vestfyn - og den svarer til profilen fra den første forbrydelse den 26. oktober i Øster Skerninge.

"Selv om vi jo hele tiden haft en klar formodning om, at det er den samme gerningsmand, der har begået de to overgreb, så er det først nu vi har fået visheden," siger vicepolitiinspektør Henrik Justesen, der er efterforskningsleder.

Mundskrab er effektivt

I går fik politiet fastlagt, at den gerningsmand, som politiet leder efter, ikke findes i dna-registret. Det har fået politiet til at bede alle, der bliver afhørt i sagen og ikke har et fuldstændigt alibi for de to datoer, om at afgive et mundskrab.

Dna-sporet i et mundskrab er rent, dvs. at det - i modsætning til dna-spor fra et gerningssted - ikke er "forurenet" af tøj, jord eller andre dna-spor på et findested.

Derfor tager det kun få dage at få skabt en dna-profil ud fra et mundskrab, mens det varer op mod fire uger at få lavet en dna-profil ud fra et dna-fund på et gerningssted.

Mundskrab-prøverne betyder samtidig, at personer hurtigt kan udelukkes fra at være mistænkte i sagen, således at politiet ikke jagter forkerte spor.

De to overgreb

  • 10-årig pige, 14. november: Onsdag den 14. november kl. 15.05 var en skolepige på vej hjem fra sin SFO mod sin bopæl på Longvej i Refsvindinge på Vestfyn, da en ældre bil i en mørk rød nuance kørte op på siden af hende. Manden i bilen stod ud og tog fat i hende og hev hende ind på bagsædet. Derefter kørte lidt rundt i området, inden han stoppede bilen og forgreb sig seksuelt på hende. Pigens øjne var dækkede under overgrebet. Efter overgrebet mod pigen kørte gerningsmanden hende hen til hovedvejen mellem Refsvindinge og Ørbæk ved Longvej, hvor han satte hende af.
  • 11-årig pige, 26. oktober: Overgrebet mod den 11-årige pige skete fredag eftermiddag, kort efter pigen blev sat af skolebussen på Brunsvej i Øster Skerninge ca. kl. 1420. Hun blev kontaktet af en mand, som kørte i en ældre personbil, som var bordeaux rød. Pigen forsøgte at stikke af, men manden indhentede hende og satte hende ind i sin bil. Han kørte derefter rundt i området og ned ad en skov/markvej få minutters kørsel fra Brunsvej, hvor han forgreb sig i mod hende. Bagefter satte han hende af ved Sømarksvej tæt på krydset Balvej/Ravnegårdsvej i Vester Skerninge.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.