Politiet: Smarte dankorttyve på spil

På tankstation i Østjylland har tyve forsøgt at filme pinkoder på en kreativ måde.

Artiklens øverste billede
Politiet blev tilkadt med det samme, og her er man faktisk imponeret over, hvordan kameraet er blevet bygget og indsat i dankort-automaten. Foto: Egon Schmidt

Her til morgen opdagede brugere af den ubemandede Shell Express i Skanderborg et noget kreativt bygget kamera på tankstationens dankort-automat.

Egon Schmidt var ved at vaske sin bil, da en person, der var ved at tanke, så noget mistænkeligt ved dankort-automaten.

De undersøgte det sammen og fandt ud af, at det var et kamera samt to mobilbatterier og et simkort, der var klistret fast på undersiden af der, hvor fingrene stikkes ind for at indtaste pinkoden på dankortet.

"Den var ikke særlig tydelig og passede fuldstændig til den type automat," siger Egon Schmidt til jp.dk.

Et godt stykke håndværk

Han fjernede sammen med den anden person hele "tyveri-sættet" fra dankort-automaten, og de var noget overraskede over det, de fik ud.

"Det lignede en Nokia-telefon, der var blevet splittet fuldstændig ad," siger Egon Schmidt.

Politiet blev tilkadt med det samme, og her er man faktisk imponeret over, hvordan kameraet er blevt bygget og indsat i dankort-automaten.

"Det er et godt stykke håndværk og er ret smart lavet, men vi har dog før set, at tyve har sat kamera på hæveautomater, som kameraet er designet lige nøjagtig til," siger Kristian Juliussen, der er sektionsleder for efterforskning ved Sydøstjyllands Politi.

Østeuropæere kan stå bag

Kristian Juliussen tror kun, at kameraet har siddet der siden i nat, da tyve typisk lader det hænge i kort tid og piller det ned, når et par personer har hævet.

Han fortæller, at det ofte er østeuropæere, der forsøger sig med det, som har været forsøgt på Shell Express i Skanderborg i dag, og han vil heller ikke udelukke, at østeuropæere kan stå bag gerningen.

"De kommer ofte op med flere af den slags sæt her, så man kan godt forestille sig, at der sidder flere kameraer på andre tankstationer i området," siger han.

Folk skal ikke frygte

Egon Schmidt er da også bange for, at der sidder sådan et kamera på flere dankort-automater i området, men det behøver han ikke, hvis man spørger Anders Buus Jensen, som er forpagter af Shell Express-stationer i hele Danmark.

"Det er et enkeltstående tilfælde, for man skal flere år tilbage, før der har været noget lignende. Jeg er tryg ved, at der er styr på situationen, så folk ikke skal frygte for, at deres pinkode bliver aflæst," siger han.

Anders Buus Jensen tror heller ikke, at kameraet har siddet på dankort-automaten i særlig lang tid, da forpagteren af stedet tjekker automaten hver dag.

"Lige nu undersøger vi vores egen videoovervågning for at finde ud af, hvem der har sat det op, og hvor længe det har siddet på dankort-automaten," siger han og forklarer, at andre Shell-stationer i området er blevet underrettet, så de selv kan tjekke deres automater.

Anders Buus Jensen fortæller i øvrigt, at dankort-automaten er helt ny, da den er en del af en ny generation af automater, hvor den sidste blev sat op for to dage siden.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.