Amagermanden: En gåde, hvordan mit dna havnede der

Den 46-årige MLH afviste i dag at have mødt den sex-myrdede Lene Buchardt Rasmussen i 1990.

Artiklens øverste billede
Fasanskoven på Kalvebod Fælled, hvor skolelæreren Lene Buchardt blev voldtaget og kvalt i 1990. Foto: Lars Krabbe

Den 46-årige MLH afviste her til formiddag, at han har noget som helst at gøre med drabet på skolelæreren Lene Buchardt Rasmussen i 1990.

Kvinden blev fundet kværket og sexmisbrugt i Fasanskoven på Amager i september for 21 år siden.

Tidligere i dag dokumenterede anklagemyndigheden en række dna-erklæringer, der dokumenterede, at man har kunnet finde MLH's dna på Lene Buchardt Rasmussens tøj.

Dna-profil hentet fra undertøj

Dna-profilen er hentet fra de sædpletter, der blev fundet på Lene Buchardt Rasmussens trusser.

LÆS OGSÅ: Tiltalt dna på dræbt kvindes tøj

"Jeg har aldrig haft sex med hende. Jeg kender hende kun fra de billeder, der har været i pressen i forbindelse med drabet. Jeg har aldrig mødt hende, kender hende ikke. Det er mig en gåde, hvordan mit dna er havnet på hendes tøj, det kan jeg slet ikke forstå," lød forklaringen fra MLH, der i dag svarede tydeligt og beredvilligt på anklagerens spørgsmål.

MLH er udover drabet på skolelæreren også tiltalt for drabet på en 73-årig kvinde i Valby, syv voldtægter og seksuelle overgreb, forsøg på brandstiftelse og røveri fra ofrene.

Anklaget afviser alt

Selv om anklagemyndigheden i langt de fleste af tilfældene har dna-beviser mod Amagermanden, nægter han sig skyldig. Tirsdag sagde han i retten, at politiet måtte have plantet beviser for at hænge ham op på de mange forbrydelser.

Amagermanden forklarede i dag, at han stort set aldrig er kommet i Fasanskoven, hvor Lene Buchardt Rasmussen blev fundet - og i hvert fald aldrig alene.

Han sagde, at han nu og da havde luftet sine hunde, der ellers blev passet af svigerforældrene på den nærliggende Rhodesiavej, og ellers kun var kommet i området, når han cyklede gennem for at gå på AMU-kursus, og da han sammen med andre drenge fra Amager legede på fælleden.

Uberørt af voldsomme fotos

I løbet af formiddagen fremviste anklagemyndigheden en række meget voldsomme fotos af liget af den 40-årige kvinde.

MLH, der som de øvrige dage var iklædt en sportscardigan, t-shirt og cowboybukser, fortrak stort set ikke en mine, da billederne blev vist på storskærm i retslokalet.

Senere i dag skal flere vidner - herunder Lene Buchardt Rasmussens daværende samlever - afhøres i retten.

Andre læser

Mest læste

Del artiklen