Flere beviser mod drabsmistænkt

Politiet har fundet "genstande", som kan belaste den anholdte i dobbeltdrabssagen fra Odense.

Artiklens øverste billede
En overvågningsvideo med dette udtydelige billede af en ukendt mand satte gang i en række henvendelser til Fyns Politi, som torsdag anholdt en 37-årig mistænkt i dobbeltdrab-sagen fra Odense.

Da Fyns Politi i går eftermiddag kl. 14.59 anholdt en 37-årig mand fra Odense og sigtede ham for dobbeltdrabet på ægteparret Bjarne Johansen og Heidi Nielsen, skete det efter næsten 14 dages overvågning.

Og siden anholdelsen har politiet haft travlt med at ransage en række adresser, hvor den sigtede har haft sin gang. Tilsyneladende med gevinst.

Adresser blev ransaget

"Blandt andet har vi ransaget fem-seks steder og fundet en del genstande, som vil indgå som bevismateriale mod ham, når der senere i dag er grundlovsforhør," siger vicepolitiinspektør Henrik Justesen til Ritzau.

Ud over den 37-åriges bopæl er der blevet ransaget flere adresser i kolonihaveforeningen Roerskov i Odense, som den sigtede har adgang til.

Blandt de effekter, som politiet stadig savner, er den maskinpistol, som drabsmanden formentlig har brugt til at dræbe ægteparret med. Også Bjarne Johansens kamera savnes stadig.

Overvåget i 14 dage

Den anholdte blev overvået igennem længere tid, inden Fyns Politi torsdag kl. 14.59 skred til at anholde manden på åben gade i Odense.

Henrik Justesen fra Fyns Politi oplyser til tv2.dk, at en overvågningsvideo fra et friluftsbad satte skub i henvendelserne, men at også andre "efterforskningsmæssige skridt" førte til indkredsningen af den 37-årige.

Videoen blev vist på Station 2 Efterlyst og siden også på en række danske internetmedier, og det førte til en række nye henvendelser.

Henrik Justesen vil ikke gå så vidt som at betegne videoen som et fældende bevis.

"Jeg kan ikke med sikkerhed sige, om den anholdte er den mand, vi kan se på videoen. Man kan ikke se hans ansigt, men han passer på signalementet. Og han svarer også til et andet signalement af en person, som er blevet set ved judoklubben," siger Henrik Justesen.

Fremstilles i dag

Den 37-årige skal fredag fremstilles i grundlovsforhør kl. 14.00. Det vides ikke på forhånd, hvordan den sigtede stiller sig til sigtelsen.

Der er ikke mange oplysninger om den anholdte. Politiet har kun villet oplyse, at der er tale om en dansk statsborger, og at han er bosiddende i Odense.

Men tv2.dk fortæller ikke alene, at manden bor hos sin mor og har en datter, men også at han bor i området i nærheden af drabsstedet og således kender de små stier rundt i og omkring Tusindårsskoven, hvor dobbeltdrabet fandt sted.

Tyveri og indbrud

Han er tilsyneladende en mand med en plettet straffeattest, men ikke for lovovertrædelser i den tungere ende.

"Han er kendt af politiet, men kun for småkriminalitet. Ikke for noget, der minder om drab," siger politiinspektør Benny Linde Larsen til jp.dk.

Ifølge eb.dk, der har opsøgt naboer i den anholdtes kvarter, har den anholdte blandt andet tyveri og indbrud på sit synderegister.

Ægteparret Heidi Nielsen og Bjarne Johansen blev skudt ned af en serie skud fra en maskinpistol onsdag den 13. april omkring kl. 19.45. Dobbeltdrabet blev først opdaget næste morgen.

Andre læser

Mest læste

Del artiklen